Artikel

82-jarige vrouw beroofd in Amersfoort

Op 10 september 2016 gaat een vrouw van 82 jaar aan het eind van de ochtend een visje halen bij de visboer. Als ze weer terugkomt bij haar appartement spreken twee vreemde mannen haar aan die haar later in de lift beroven van haar portemonnee. De vrouw heeft niet in de gaten dat ze onderweg naar de viswinkel wordt gevolgd door twee mannen. Een donkerblauwe Audi stationcar met buitenlands kenteken parkeert voor de winkel. De bestuurder, een man met een wit shirt, stapt uit en loopt de winkel binnen. Hij heeft houdt de vrouw nauwlettend in de gaten en hij stelt zich zo op dat hij precies kan zien dat de vrouw haar portemonnee in haar tas stopt. Als zij de winkel verlaat gaat hij er ook snel vandoor.

FLAT
Als de vrouw weer bij haar appartement aan de Graaf Willemlaan aankomt, komen de twee mannen bij haar in de hal staan. Ze spreken haar aan en vragen of ze iets wil ondertekenen. Dat wil ze niet en ze sommeert de mannen om weg te gaan. Maar de mannen volgen haar de lift in. De vrouw is zo in de war,dat ze te vroeg uit de lift stapt. Even later stapt ze de lift in en dan duiken de mannen weer op. Weer vragen ze haar om iets te ondertekenen. Terwijl de één haar een stuk papier onder haar neus duwt, steelt de ander haar portemonnee uit de tas.

PINNEN
Met de pinpas van de vrouw wordt door meerdere personen gepind. Een vrouw pint onder andere in Utrecht en Rotterdam met de pas. En de twee mannen die haar steeds volgden en beroofden, pinnen met de pas in een casino in Rotterdam.

De politie wil graag weten wie de twee mannen en de vrouw zijn, maar ook wie de man is die de Audi bestuurde en de vrouw observeerde in de viswinkel.
Heeft u een vermoeden wie deze mensen zijn? Of heeft u ze ergens gezien, pak de telefoon en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Deel via: