Artikel

Aardige dames blijken dieven

Op vrijdag 13 januari rond 17.00 uur wordt een 87-jarige vrouw slachtoffer van een babbeltruc. Zij wordt in haar huis door twee vrouwen beroofd van drie bankpassen waarmee later bij een pinautomaat op de Goudsesingel en het Stadhuisplein voor 1250,- euro wordt gepind. Van de pintransacties zijn camerabeelden beschikbaar. Wie herkent de dames?

Datum delict:
13-01-2017
Plaats delict:
Rotterdam

Het slachtoffer werd onderweg naar huis aangesproken door een jonge vrouw. De vrouw begon een geanimeerd gesprek over haar oude oma. Eenmaal aangekomen bij het huis van het slachtoffer nodigde deze de vrouw uit voor een kopje thee. De vrouw vroeg of haar nichtje ook mee mocht. Beide dames vertrokken zonder dat de thee op was al na een kwartier.
Nog geen half uur later werd het slachtoffer gebeld door een vrouw die zich voor deed als een medewerkster van een bank. Zij vroeg haar de pincodes door te geven van de drie bankpassen die ze kwijt was. Het slachtoffer gaf de codes en hing op.

De politie wil voorkomen dat deze dames weer toeslaan en wil hun identiteit achterhalen. Er zijn camerabeelden beschikbaar van de vermoedelijke daders. Het gaat om twee vrouwen die tussen de 20 en 25 jaar oud worden geschat. Ze hebben een normaal postuur, beiden dragen een muts/hoofddeksel en hebben een grote sjaal om. Heeft u gezien dat het slachtoffer werd aangesproken, herkent u (een van) de dames op de beelden tijdens de pinactie of bent u zelf slachtoffer geworden? Laat het de politie weten via onderstaand tipformulier of via 0800-6070. Anoniem kan ook via 0800-7000.

00:00
 
Deel via: