Artikel

Babbeltruc met 'buurtzorgsmoes' Den Haag

Het 88-jarige slachtoffer werd vorig jaar op 3 november telefonisch benaderd door een zogenaamde medewerker van de buurtzorg. Zij wekte het vertrouwen van het slachtoffer en bij een daaropvolgend huisbezoek in de Pieter Meinersstraat werd haar pinpas gestolen

Zaaknummer:
2016308654
Datum delict:
03-11-2016
Plaats delict:
Den Haag

Kort na het telefoongesprek liet het slachtoffer twee vrouwen van de 'buurtzorg' binnen die vertelden dat zij haar konden helpen bij het terugkrijgen van een geldbedrag van de gemeente. Ze hielden de vrouw bezig met het invullen van enkele formulieren en bekeken haar huis. De vrouwen vertrokken plotseling toen een van hen een telefoontje ontving. Daarna werd het slachtoffer gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die haar vertelde dat haar pas was gevonden en dat ze deze voor haar hadden geblokkerd. Het slachtoffer keek in haar portemonnee en ontdekte dat haar pinpas inderdaad verdwenen was. Mevrouw werd alleen nog gevraagd om haar pincode en rekeningnummer door te geven en dan zou alles voor haar worden geregeld. Zij gaf deze informatie en ontdekte helaas later dat er een groot geldbedrag van haar rekening was opgenomen en dat er sieraden uit haar slaapkamer waren gestolen.

Signalementen
Beide vrouwen hebben een licht getint uiterlijk en zijn rond de 24 jaar oud. Ze spraken accentloos Nederlands, zagen er netjes en verzorgd uit en droegen allebei een hoofddoek.

Camerabeelden
De verdachte van de pintransactie is op beeld te zien. Er is twee keer met de gestolen pas gepind. Een keer in Rotterdam en een keer in Nieuwerkerk a/d IJssel. De verdachte komt maar net in beeld omdat ze zo klein is en droeg een opvallende, witte gebreide muts.

Vragen
Tips? Bel de politie

Kent of herkent u deze verdachten op beeld? Neem dan contact op met de recherche via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.

Deel via: