Artikel

Behulpzame bejaarde vrouw gerold

Twee vrouwen vragen in Soest de weg aan een behulpzame voorbijganger en stelen ondertussen haar bankpas. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.

Laatste update:
30-11-2017 | 13:45
Zaaknummer:
2017285993
Datum delict:
13-09-2017
Plaats delict:
Soest

Opnamen van de verdachte
Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.
Omschrijving

Het gebeurt op 13 september 2017 op de Dorpsstreek. Twee vrouwen spreken een 79-jarige vrouw aan. Ze doen alsof ze op zoek zijn naar een EHBO-post of ziekenhuis. Het slachtoffer maakt dan duidelijk dat er geen EHBO-post of ziekenhuis in Soest is en loopt door. Even verderop merkt ze dat haar bankpas uit haar jaszak verdwenen is.

Pincode
Eerder die ochtend heeft het slachtoffer boodschappen gedaan bij de supermarkt aan de Tamboerijn. Waarschijnlijk hebben de vrouwen daar haar pincode al afgekeken want nog voordat ze merkt dat haar bankpas weg is, pint een blonde vrouw al 1250 euro. Dit gebeurt bij de bank aan het Plein van Zuid en de bank aan de Soesterbergsestraat. De camera's van de geldautomaten leggen de vrouw vast. Opvallend is dat zij een bijzondere gezichtsuitdrukking heeft.

Signalement
blanke vrouw
slank postuur
lang blond haar
had een zwarte baseballpet o met zilverkleurige cirkel op de klep
droeg een grote zonnebril
had een blauw spijkerjack aan met scheuren
droeg een zwarte trui met capuchon
had een witte broek aan met een zwarte verticale streep op beide pijpen
droeg roze/oranje sneakers
had een zwart rugzakje bij zich.
Vragen
Herkent u deze vrouw op de beelden van de beveiligingscamera of heeft u haar ergens gezien?
Weet u misschien wie zij en haar handlanger zijn?
Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Deel via: