Artikel

Betrapte dief rent de winkel uit

Een man probeert een aantal dure lampen te stelen bij de bouwmarkt in De Meern. Maar zijn plan mislukt als het alarm afgaat wanneer hij de beveiligingslabels van de verpakking af probeert te halen. Hij rent de winkel uit, springt over het toegangspoortje en laat zijn buit achter. De politie zoekt de nog onbekende verdachte.

Zaaknummer:
2018086708
Datum delict:
28-03-2018
Plaats delict:
De Meern

Deze poging tot diefstal vindt plaats op woensdagmiddag 28 maart 2018. De man loopt de winkel binnen en kiest zorgvuldig zijn buit. Hij heeft zijn oog laten vallen op 9 lampen met een totale waarde van 380 euro.

Tas
Hij stopt de lampen in de sporttas die hij bij zich heeft. Dat is een rood/wit/blauwe tas van het merk Ralph Boyer. Hij probeert de beveiligingstags van de verpakkingen los te maken, maar dan gaat het alarm af.

Vlucht
Een medewerker komt op het alarm af en vraagt hem mee te lopen naar de informatiebalie. Hij pakt de man bij zijn arm om te voorkomen dat hij ervandoor gaat. Maar dan laat hij zijn tas vallen en rukt zich los. Hij trekt een sprintje en springt atletisch over het poortje. Buiten pakt hij snel zijn fiets en vlucht.

Signalement
man
blanke huidskleur
lengte circa 1,85 meter
leeftijd 35 tot 45 jaar
donker haar, kalend
droeg een donkergrijze jas
had een zwarte regenbroek aan met reflecterende strepen bij de enkels
droeg legergroene schoenen
volgens een medewerker van de bouwmarkt mist de man enkele tanden links en rechts naast zijn voortanden.
Fiets
Hij reed op een damesfiets met dubbele stang. Het frame van de fiets is wit, maar de rest is zwart. Voorop de fiets zit een transportrek. Het feit dat de man op de fiets was, kan betekenen dat hij in De Meern of omgeving woont.

Vragen
Herkent u de verdachte op de beelden van de beveiligingscamera?
Weet u misschien hoe hij heet of waar hij woont? Mogelijk komt hij uit De Meern of omgeving.
Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Deel via: