Artikel

20-01-2018

Blonde vrouw plundert rekening

Tijdens het winkelen bij de Aldi op zaterdag 20 januari jl. wordt een vrouw beroofd van haar portemonnee. Even later wordt er door een vrouw ruim 1.200 euro met haar bankpas opgenomen.

Zaaknummer:
2018018281
Datum delict:
20-01-2018
Plaats delict:
Axel

Omschrijving
Aldi-supermarkt
Rond 12.45 uur is de vrouw aan het winkelen bij een Aldi-filiaal aan de Tuinstraat. Die zaterdagmiddag is het ontzettend druk in de winkel. Zodra ze rond 13.00 uur haar boodschappen wil afrekenen, blijkt het dat haar portemonnee onopgemerkt uit haar tas is gerold.

Pinfraude
Terwijl de gedupeerde snel naar huis rijdt om de bankpas van haar man te halen, wordt er in de tussentijd al met haar pinpas geld afgehaald. De pinfraudeur heeft haar pincode kunnen achterhalen, die het slachtoffer versleuteld in haar portemonnee had bewaard.

Kerkdreef
Als eerste slaat de fraudeur om 13.06 uur toe bij de ABN AMRO aan de Kerkdreef in Axel. Na het pinnen vertrekt zij in de richting van de kruising Kerkdreef/ Oosterstraat.

Noordstraat
Maar de vrouw is niet tevreden met het gepinde bedrag en vertrekt naar een tweede pinautomaat. Om 13.08 uur is zij te zien op bewakingsbeelden van de Rabobank.

Pinner
Het is onduidelijk of de vrouw de portemonnee zelf heeft gerold, maar ze is sowieso betrokken bij de pinfraude. Het betreft een blanke vrouw met een normaal postuur en een brede neus. Op het moment van de fraude had ze blond haar tot op de schouders. Ze droeg een zwarte jas tot over de heupen met een zwarte capuchon en bontkraag. Verder droeg ze een zwarte broek of legging met een grijs streep aan de zijkant. De vrouw liep op zwarte schoenen en had een lichtgrijze handtas bij zich.

Vragen
Wie heeft er iets gezien van de diefstal portemonnee in de Aldi-supermarkt aan de Tuinstraat in Axel op zaterdagmiddag 20 januari tussen 12.45 en 13.00 uur?
Wie herkent de vrouw op de bewakingsbeelden?
Wie heeft de vrouw op de bewakingsbeelden in de buurt van de pinautomaten zien lopen?

Deel via: