Artikel

18-05-2017

Cocainesmokkelaar gefilmd bij tankstation

De politie en het HARC-team onderschepten dinsdag 16 mei ruim 20 kilo cocaïne op de containerterminal ECT Delta in Rotterdam. Daarvoor werd een 49-jarige man aangehouden. Maar er was nog een verdachte bij betrokken. Wie herkent hem?

Zaaknummer:
2017153015
Datum delict:
16-05-2017
Plaats delict:
Rotterdam

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.
Omschrijving
De cocaïne werd op dinsdag 16 mei aangetroffen in een container. In overleg met de Officier van Justitie werd besloten af te wachten wie de cocaïne kwam ophalen.
Dat gebeurde op donderdag 18 mei. De twee verdachten komen die ochtend vroeg bij de container aan en zijn geruime tijd bij de container. Ze bekijken hem van alle kanten en gaan ook een aantal keer naar binnen. Een tijdje later verlaten ze het terrein en rijden samen richting Rotterdam-Zuid.

Van één van de mannen is al snel de identiteit duidelijk. Hij wordt diezelfde dag aangehouden en is inmiddels in bewaring gesteld. De identiteit van de tweede verdachte is nog altijd onbekend. Wie herkent hem?

Herkenning
De man is op beelden te zien wanneer hij op donderdag 18 mei rond 08.00 uur parkeert op het parkeerterrein van het tankstation aan de Slinge. Hij stap als bijrijder uit een witte bestelbus (Fiat Doblo) die dan weg rijdt. Vervolgens loopt hij richting de shop en koopt daar een flesje water. Daarna is het onbekend of hij te voet vertrekt of dat hij weer wordt opgepikt.

Herkent u de verdachte? Meld het bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Onderstaand tipformulier invullen kan ook!

HARC-team
In de Rotterdamse haven is een samenwerkingsverband actief tussen de Douane, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) van de Belastingsdienst en de Zeehavenpolitie Rotterdam. Het team is gespecialiseerd in het onderzoeken van de invoer, doorvoer en uitvoer van verdovende middelen. De meeste onderzoeken die zij doen komen voort uit incidenten die gerelateerd zijn aan het Rotterdamse Havengebied, maar er worden ook onderzoeken gedaan die hun oorsprong elders in het land hebben.

Deel via: