Artikel

Drie vrouwen schoppen medepassagier bewusteloos

Een opmerking over het instappen in een drukke tram valt blijkbaar verkeerd bij drie vrouwen. Aan het einde van de tramrit op Den Haag Centraal mishandelen ze een 18-jarige vrouw. Ze krijgt harde klappen, haar keel wordt dicht geknepen en ze raakt twee keer bewusteloos. Er zijn duidelijke beelden van de verdachten.
Het slachtoffer is samen met twee vriendinnen op zaterdag 27 mei op het Scheveningse strand geweest. Door de hoge temperatuur is het die dag erg druk. De tram terug naar Den Haag Centraal is dan ook overvol. Vlak voor de tram vertrekt, stappen er nog drie vrouwen in. Eén van hen heeft een kinderwagen bij zich en ze laat nogal luidruchtig weten dat de mensen plaats voor haar moeten maken. De vriendinnen van het slachtoffer zeggen op een normale manier dat de vrouw even rustig moet doen. Dit pikt ze blijkbaar niet, want ze zegt dat ze hun bek moeten houden. De vriendinnengroep besluit dat het beter is om het daarbij te laten, omdat ze niet op zoek zijn naar ruzie. De tramrit naar Den Haag Centraal verloopt verder rustig, al kijken de drie vrouwen wel een aantal keer opvallend naar de vriendinnen.

Mishandeling

Als de tram rond 22.10 uur aankomt op het centraal station loopt het slachtoffer richting de stationshal. Plotseling wordt ze vastgepakt door één van de vrouwen. Ze wordt vervolgens door alle drie mishandeld. Haar keel wordt meerdere keren dicht geknepen, ze krijgt klappen en een vuistslag en wordt hardhandig tegen een prullenbak aan geduwd. De 18-jarige vrouw raakt even buiten bewustzijn door de mishandeling. Als ze bijkomt, gaat ze samen met haar vriendinnen snel het station in. Daar raakt ze weer bewusteloos. Ze wordt opgevangen door personeel van de NS. De drie verdachten zijn dan inmiddels vertrokken. Het slachtoffer heeft een paar dagen last gehad van een zere keel en een pijnlijk achterhoofd.

Camerabeelden

De mishandeling is vastgelegd op camerabeelden. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de daadwerkelijke vechtpartij niet te laten zien. Op beelden van vlak na de mishandeling zijn de drie vrouwen duidelijk te zien. Ze zijn donker getint en dragen zomerse kleding. Eén van de vrouwen heeft een buggy bij zich met daarin een jong kindje. Na de mishandeling gaan ze met z’n drieën het centraal station binnen.

Herkent u de vrouwen?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel via: