Artikel

28-07-2017

Drietal berooft pinner

Drie mannen dwingen een Maarssenaar die een avondje is wezen stappen in het centrum van Utrecht met hen mee te lopen en al zijn geld van zijn bankrekening voor hen te pinnen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Zaaknummer:
2017231913
Datum delict:
28-07-2017
Plaats delict:
Utrecht

Het gebeurt in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 juli 2017. De 24-jarige man uit Maarssen is met vrienden naar Tivoli geweest en loopt rond 04.00 uur naar de Neude waar hij een aantal bekenden tegenkomt. Daar spreken rond 05.00 uur drie mannen hem aan, die hij niet kent. Het drietal gaat een kebabzaak binnen. Als ze even later weer naar buiten komen, bedreigen ze de man uit Maarssen en dwingen hem om met ze mee te lopen.

Zakmes
Ze lopen vanaf het Neude het centrum uit. Bij de supermarkt in de Merelstraat legt een bewakingscamera beelden van hen vast. Daarop is te zien dat één van de mannen een opengeklapt zakmes in zijn handen heeft. Als ze op de Troelstralaan zijn, probeert de Maarssenaar weg te rennen. Maar de drie rennen achter hem aan en bedreigen hem met het mes. Ze eisen zijn telefoon en portemonnee en dan dwingen ze hem ook om zijn pincode te geven. En ondertussen moet hij met hen mee blijven lopen.

Pinnen
De tocht gaat verder richting de wijk Overvecht. Bij een geldautomaat aan de Euterpedreef dwingen de mannen het slachtoffer om al het geld van zijn bankrekening te pinnen. Hij moet het geld afstaan en weer meelopen. Dan pakken ze ook nog zijn jas af. Op de Neckardreef lopen ze met z'n vieren een parkje in. Uit angst en stress barst het slachtoffer dan in tranen uit. Dan laten de drie mannen hem met rust en lopen rustig weg, over de Karpathosdreef richting de Moezeldreef.

Het slachtoffer loopt ook de Karpathosdreef op en zakt daar van ellende in elkaar. Een voorbijganger vangt hem op en belt 112.

Arrestatie
Een paar dagen na het voorval arresteert de politie één van de drie verdachten. Het gaat om een 25-jarige man uit Utrecht. De identiteit van de andere twee mannen is nog niet bekend.

Signalementen
Verdachte 1:

man
donkergetinte huidskleur
leeftijd 25 tot 30 jaar
lengte ongeveer 1,70 meter
zwart haar, vlechtjes tot op zijn schouders, strak op zijn hoofd
had een dun snorretje en sikje
droeg een donkere pet met een wit logo
had een blauwe jas aan met zwarte capuchon en half witte / half blauwe mouwen
droeg een vale spijkerbroek
had een zakmes in zijn hand.
Verdachte 2:

man
donkergetinte huidskleur
leeftijd circa 30 jaar
lengte ongeveer 1,65 meter
stevig postuur
droeg een jas met zwart/witte tijgerprint en een capuchon met een beige bontrand
had een grijze camouflagebroek aan
had een zonnebril op
had een zwart schoudertasje bij zich
droeg een donkere rugzak met beige accenten en blikjes bier erin.
Vragen
Herkent u de verdachten of weet u misschien om wie het gaat? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Deel via: