Artikel

Dubbele overval op drogist

De politie is op zoek naar een persoon die op woensdag 14 juni een drogist aan de Jan van Galenstraat heeft overvallen.

Zaaknummer:
2017124327
Datum delict:
14-06-2017
Plaats delict:
Amsterdam

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.
Omschrijving
Die dag loopt er rond 14.00 uur een man de winkel binnen en hij richt een mes op aanwezige personeelsleden. Hij eist geld uit de kassa. Met wat geld uit de kassa gaat hij er vandoor in de richting van de Bestevaerstraat. De medewerkers blijven hevig geschrokken achter. Ze sluiten direct de deuren van de winkel en alarmeren de politie. In de omgeving is uitgebreid gezocht naar de overvaller, maar hij werd niet aangetroffen. Er zijn camerabeelden van hem en hij heeft het volgende signalement:

Slank, dun postuur
Ongeveer 1.75 meter lang
Licht getinte huidskleur
Donker haar
Hij had volle wenkbrauwen
Had een regenjas aan

Ruim een week later, op donderdag 22 juni, heeft er nog een overval plaatsgevonden. Dit gebeurde op soortgelijke wijze. Rond 13.10 uur kwam er een man binnen, met een mes. Hij heeft het personeel bedreigd en is er vandoor gegaan met geld uit de kassa. Op basis van het postuur, de kleding en de werkwijze bestaat het vermoeden dat het om dezelfde dader gaat.

Herkent u de man op de beelden of hebt u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Deel via: