Artikel

Eigenaar Filmclub De Lier werkt overvaller de deur uit

Ik zag hem staan met die ketting en dacht: ‘dit ga jij niet van mij winnen.’ Wat er ook gebeurd.’ Peter Vermeer uit De Lier twijfelde niet en werkte een overvaller zijn videotheek uit. Ondanks dat hij zonder buit is vertrokken, wil de politie graag weten wie hij is.

Peter is op dinsdag 18 juli alleen in zijn winkel aan de Kijckerweg. Even voor 14.30 uur komt de overvaller binnen. Hij heeft zijn gezicht bedekt, slaat met een kettingslot op de balie en mompelt iets. ‘Ik zag een schaar naast me liggen, heb die gepakt om hem daarmee te overrulen. Ik begon te schelden en hij sloeg nog een keer met het slot op de balie, waardoor ik nog bozer werd. Toen ik dreigde naar hem toe te komen, schrok hij en ging hij er vandoor,’ zegt Peter.

‘Wat haal je in je hoofd?’ vraagt Peter zich af. ‘We schatten hem tussen de 17 en 20 jaar. Wat bezielt iemand om zoiets te doen? Ik ben nu wat alerter. Je kijkt naar wat voor auto’s er aankomen en wie er binnenstapt. Het doet wel iets met je. Ik moet er maar niet aan gewend gaan raken.’

Signalement overvaller

De man is licht getint en ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg een bomberjack met een donkere capuchon en daaronder een donkere trainingsbroek. Hij had een pet op en trok een donkere sjaal of coltrui voor zijn gezicht. Hij had een plastic Albert Heijn tas bij zich en dreigde met een kettingslot met een donkere hoes er omheen. Tot slot sprak hij Nederlands met een accent.

Voor de overval is de verdachte gefilmd in de Karel Doormanlaan in De Lier. Hij reed toen op een scooter, vermoedelijk een Piaggio Zip. Mogelijk heeft u hem gezien. Hij kan zijn opgevallen omdat hij erg warm gekleed was. Het was die dag zo’n 25 graden. Na de overval is hij richting de bushalte aan de Sportlaan gerend. Zijn scooter moet daar ergens in de buurt hebben gestaan. De politie is op zoek naar getuigen die hem daarna nog hebben gezien.

Herkent u hem of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel via: