Artikel

Elektronicawinkel tweemaal doelwit van ramkraak

De recherche doet onderzoek naar twee ramkraken op dezelfde winkel aan het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost.

Zaaknummer:
2017084497
Datum delict:
22-04-2017
Plaats delict:
Amsterdam Zuidoost

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.
Omschrijving
In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 maart vindt er rond 02.20 uur een ramkraak plaats op een tweedehands elektronicawinkel aan het Bijlmerplein. Er wordt een lichtblauwe Fiat Bravo tegen het pand aangereden, waardoor de deur ontzet wordt. Twee daders gaan naar binnen en grissen tientallen telefoons bij elkaar. De ramkraak verloopt niet zonder slag of stoot, want omwonenden worden wakker van het kabaal en nemen vanaf hun balkon poolshoogte. Een buurtbewoner gooit vanaf zijn balkon vuurwerk naar een van de daders. Ze vluchten op een scooter in de richting van het station Bijlmer-Arena.

Een maand later, in de nacht van 21 op 22 april, vindt er rond 02.45 uur een soortgelijke ramkraak plaats. Opnieuw wordt er een auto tegen de winkel aangereden. Dit keer is het een zwarte Volkswagen Golf. De deuren van de winkel worden daarmee ontzet en twee mannen gaan naar binnen. Een derde man staat op de uitkijk. Ook nu merken omwonenden de ramkraak op en ze gaan kijken vanaf hun balkons. De verdachte die op de uitkijk staat richt een vuurwapen in de richting van de omwonenden. In de winkel vullen twee verdachten razendsnel een grote tas met een flinke hoeveelheid smartphones. De verdachten gaan er op scooters vandoor. Opvallend is de oranje kleur van één van de scooters. Bij beide ramkraken is voor vele duizenden euro’s buitgemaakt. Daarnaast is er voor duizenden euro’s schade ontstaan aan de winkel.

Herkent u de mannen op de beelden of hebt u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Deel via: