Artikel

Foto verdachte ’willekeurige’ schietpartij Groningen vrijgegeven

De politie heeft de naam en foto gepubliceerd van een twintigjarige man die wordt verdacht van het neerschieten van een 21-jarige student in Groningen op 15 oktober. De student raakte blijvend verlamd.

De 21-jarige student had zaterdagavond gewerkt in de bioscoop en was daarna gaan stappen met vrienden. Tegen de ochtend fietste hij alleen naar huis. Rond 05.00 uur reed hij op de Korreweg ter hoogte van het Benouilleplein langs drie lichtgetinte mannen die hem aanspraken. Ze vroegen of hij wat wilde drinken. De student kende ze niet maar stopte even en vertelde dat hij niets hoefde. Niemand begrijpt eigenlijk wat er daarna gebeurde: de drie gingen om hem heen staan, hij is aangevallen en ineens hoorde hij een knal. Dat bleek een schot. De student was toen al geraakt, hij kon nog wegrennen maar is tijdens zijn vlucht nog een paar keer beschoten. Inmiddels is duidelijk dat hij daardoor de rest van zijn leven verlamd zal blijven aan zijn onderlichaam vanaf zijn middel.

Wie weet meer over dit schietincident?
Eén verdachte aangehouden in groene MazdaBekijk groot formaatEén verdachte aangehouden in groene Mazda
Een voorbijganger zorgde dat het 21-jarige slachtoffer zo snel mogelijk naar het ziekenhuis werd gebracht. Terwijl hij werd geopereerd, deed de politie sporenonderzoek op de Korreweg en buurtonderzoek. Dankzij getuigen is nog diezelfde ochtend een 19-jarige man uit Groningen als verdachte aangehouden.

Er is gezien dat een van de mannen is weggereden in een vermoedelijk groene Mazda Premacy. Daar heeft de politie naar uitgekeken en toen die werd gevonden is de 19-jarige bestuurder als verdachte aangehouden. En op woensdag 18 oktober is ook een tweede verdachte aangehouden: een 20-jarige Groninger. Maar het was een groep van drie mannen, en de politie wil uiteraard ook de derde man zo snel mogelijk aanhouden.

Het waren drie lichtgetinte mannen van begin twintig. Ze spraken onderling straattaal. De student heeft gehoord dat toen hij werd neergeschoten, de andere twee iets tegen de schutter riepen, alsof ze het er eigenlijk niet mee eens waren dat hij begon te schieten. De politie hoopt natuurlijk dat diegenen dat zelf willen melden.

Wie heeft de daders gezien op hun vlucht?
Mazda gezien bij cafetaria de WindingBekijk groot formaatMazda gezien bij cafetaria de Winding
Een van de drie mannen is na het schietincident – zondagochtend 05.00 uur - op de fiets weggereden en de andere is weggerend in de richting van de Balistraat/Padangstraat. De aangehouden verdachte reed die nacht dus in een groene Mazda Premacy. Inmiddels weet de politie dat deze auto zo’n tien minuten daarvoor is gezien bij cafetaria de Winding aan de Bedumerweg, een paar honderd meter van de Korreweg. Er zaten toen vier lichtgetinte mannen in de auto.
Wie heeft er gezien wie er in die groene Mazda Premacy zaten bij cafetaria de Winding?
Wie heeft er wellicht bewakingsbeelden van die auto die nacht?

De derde verdachte: Azim Aynaci
Inmiddels is duidelijk wie de nog voortvluchtige derde verdachte is en de vermoedelijke schutter. Hij kreeg tot 24 oktober 2017 tot 20.30 uur de tijd om zich te melden. Dat heeft hij niet gedaan. Nu daarom zijn foto en naam. Politie en Justitie willen dringend informatie over de huidige verblijfplaats van Azim Aynaci. Azim weet al sinds vorige zondag dat hij gezocht wordt, hoewel de kans bestaat dat hij naar het buitenland is gevlucht, kan hij ook hier ergens zijn ondergedoken. Hij is geboren op 21 februari 1997, hij is dus 20 jaar oud. Benader hem niet zelf, hij is vuurwapengevaarlijk.

Heeft u enig idee waar Azim Aynaci nu is, of bij wie hij misschien hulp heeft gezocht, naartoe is gevlucht of heeft u hem sinds vorige weekend gezien, bel dan nu onmiddellijk 0800-6070

Deel via: