Artikel

Goudkoper overvallen door man op fiets

Op vrijdagmiddag 18 november had de medewerkster van de goudinkoop meerdere klanten geholpen, maar stond zij alleen in de zaak toen zij werd overvallen. De verdachte bedreigde haar met een wapen en verliet na de overval het pand met een tas met geld en sieraden.

Zaaknummer:
2016320988
Datum delict:
18-11-2016
Plaats delict:
Zoetermeer

De verdachte kwam die middag rond 13.50 uur in de Dorpsstraat aanfietsen op een damesfiets met een bak voorop. De man had een sjaal voor zijn gezicht en zette zijn fiets voor de winkel neer. Binnen bedreigde hij de medewerkster met een vuurwapen en eiste hij geld uit de kassa. Het geld werd in een plastic tas gestopt, waarna hij naar de vitrines wees met sieraden. Het slachtoffer moest deze sieraden in de tas bij het geld stoppen. De overval verliep rustig. De verdachte liep hierna de zaak uit en stapte op zijn fiets. Hierna fietste hij rechtsaf de Dorpsstraat in, waarna hij meteen rechts een steegje in reed dat uitkomt bij het parkeerterrein achter de Dorpsstraat.
Signalement
De verdachte is een man met een getinte huidskleur en tussen de 25 en 35 jaar oud. Hij is ongeveer 1.70 á 1.80 lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg een donker, kort jack, een donkere spijkerbroek en witte sportschoenen. Hij had een donkerkleurige baseballpet en een zwarte zonnebril op. Zijn sjaal was zeeblauw van kleur.

Vragen
Op het moment van de overval was het redelijk druk met winkelend publiek in de Dorpsstraat. Misschien heeft iemand de man voor de overval al gezien of is gezien hoe hij daarna verder is gevlucht. De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Anoniem uw informatie vertellen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel via: