Artikel

Grote buit bij overval op tankstation

Slechts twintig seconden had de dader nodig voor de overval op tankstation Peut in Hoogland. Toch weet hij op die vrijdagochtend 11 augustus veel geld buit te maken. Op bewakingsbeeld is te zien hoe de man komt die ochtend met een helm op zijn hoofd de shop van het tankstation binnenkomt. Hij bedreigt de medewerkster van dienst met een mes en dwingt haar het geld uit de kassa in een plastic tas te doen. Dan rent hij snel naar buiten en al met al duurde dat dus nog geen twintig seconden. De overvaller is vlak daarna door een bewoner gezien op de Zadelmakerstraat. Vanaf dat moment is niet duidelijk waar hij heen is gefietst. Dit kan in de richting van het Schothorsterpark zijn, maar hij kan ook zijn weg zijn vervolgd via het fietspad.

SIGNALEMENT
De dader droeg een opvallende, niet veel voorkomende helm. Het gaat om een Scorpion Exo-400 sting, een integraalhelm met witte en groene figuren en strepen. Daarbij kan de plastictas van JD Sports, waar de medewerkster het geld in moest doen, een aanwijzing zijn.

Heeft u aan de hand van de tas en of helm een idee wie deze overvaller kan zijn? Of heeft u hem met helm op zien fietsen door Hoogland of misschien in Park Schothorst of omgeving? Pak dan de telefoon en bel de tiplijn: 0800 - 6070, en als u liever anoniem blijft, bel dan naar 0800 - 7000.

Deel via: