Artikel

Inbreker wekt bewoners

Je ligt te slapen en midden in de nacht word je wakker omdat er een vreemde man naast je bed staat die zegt dat hij van de politie is. Het overkwam een 82-jarge inwoner van Amersfoort. De inbreker kwam heel rustig over en daarom geloofde de bewoner hem in eerste instantie.

ZUS
Het gebeurde in september 2016. De man woont samen met zijn zus van 84 in een woning aan de Hogeweg. Voordat ze gingen slapen, controleerden ze of alles op slot was. Toch wist een man de woning binnen te dringen. Eerst verschijnt hij op de slaapkamer van de man, die wakker wordt. De indringer stelt hem gerust en zegt dat hij van de politie is en dat hij onderzoek doet. Dan gaat hij naar de kamer waar de zus ligt te slapen. Ook zij wordt wakker en ziet dat de man een kussensloop uit de kast pakt en daar meerdere spullen in doet. En daarmee gaat hij ervandoor.

112
Dan is het de bewoners duidelijk wat er gebeurd is. Ze bellen 112. De politie gaat meteen ter plekke maar de inbreker wordt niet meer aangetroffen. Hij heeft onder andere een pinpas gestolen, met de daarbij behorende pincode. En daar gaat hij meteen na de inbraak mee pinnen bij een automaat aan de Scherbierstraat in Amersfoort. Hij heeft zijn gezicht goed afgedekt, maar hij draagt een opvallende jas met felgele trekkoordjes.

TIPS
Deze inbreker schrikt er dus niet van terug om in te breken als de bewoners gewoon thuis zijn, sterker nog, hij spreekt ze gewoon aan. We hebben uw hulp nodig om te voorkomen dat hij dit nog een keer doet. Herkent u de man of heeft u een idee wie he

Deel via: