Artikel

Inbrekers stelen bankpas en auto

Bij de inbraak in een woning aan het Marcel Breuererf in Amersfoort hebben de dieven de auto van de bewoners en hun bankpas gestolen. Een van de dieven wil met de gestolen pas afrekenen bij de slijterij aan het Smaragdplein in Utrecht. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Zaaknummer:
2017013615
Datum delict:
12-01-2017
Plaats delict:
Amersfoort en Utrecht

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.

Het gebeurt als de bewoners op vakantie zijn. Op donderdagavond 12 januari 2017 laat een buurtbewoner de hond uit en ziet op de hoek van de straat een man wat doelloos rondhangen. Het is dan rond 20:45 uur. De buurtbewoner loopt even later weer langs en ziet dat de man er nog steeds staat. Ineens komt hij op hem af en stelt hem een onlogische vraag. Het zit de buurtbewoner niet helemaal lekker en wanneer hij thuiskomt belt hij de politie. Die constateert dat er is ingebroken in een woning aan het Marcel Breuererf. De inbrekers hebben een bankpas meegenomen én de auto van de bewoners: een zwarte Audi TT.

De volgende dag zien getuigen rond 16:00 uur op de Utrechtseweg tussen De Bilt en Zeist dat twee mannen een zwarte Audi TT duwen. De verdachten hebben kennelijk pech gekregen en laten de auto achter op de Utrechtseweg ter hoogte van de boomkwekerij.

Betaling mislukt
Op camerabeelden van een slijterij aan het Smaragdplein in Utrecht is een man te zien die op 14 januari met de gestolen bankpas contactloos een fles sterke drank wil afrekenen. Hij houdt de pas tegen de betaalautomaat, maar dat lukt niet. Ook de tweede poging mislukt en omdat hij de pincode van de pas niet weet, verlaat hij de winkel.

Signalementen
De verdachte die gezien is tijdens de inbraak:

man
leeftijd ongeveer 20 jaar
ingevallen gezicht
tenger postuur
droeg een rode stoffen jas.
​De verdachte die met de bankpas wil betalen:

man
donkere huidskleur
normaal postuur
kort zwart haar
droeg een groene jas met capuchon en een rood/wit rond embleem.
Of de tweede verdachte ook betrokken was bij de inbraak is op dit moment niet duidelijk, maar hij is in het bezit van de gestolen bankpas. Hij heeft dus op de één of andere manier wel te maken met de inbraak.

Vragen
Herkent u de verdachte op het beeld van de beveiliginfscamera van de slijterij of weet u misschien wie er bij de inbraak betrokken zijn?
Heeft u voor de inbraak op het Marcel Breuererf in Amersfoort of in de buurt iets gezien dat misschien met deze inbraak te maken heeft?
Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

00:00
 
Deel via: