Artikel

Insluiper steelt portemonnee

Een insluiper weet de portemonnee van de keukentafel te stelen als een 70-jarige vrouw uit Vinkeveen even naar haar brievenbus loopt. Met de pinpas van de vrouw pint hij meer dan 2000 euro van haar rekening.
Het gebeurt eind september 2016. De vrouw is slecht ter been en loopt met haar rollator naar haar brievenbus die aan het begin van de oprijlaan staat. Ze woont aan de Baambrugse Zuwe. Ze laat de achterdeur van het huis open, en dat is precies waar een insluiper op heeft gewacht. Hij gaat de keuken in, pakt haar portemonnee van tafel en is weer verdwenen voordat de vrouw terug is met de post.

PINNEN
Als de vrouw ziet dat haar portemonnee weg is belt ze haar bank en laat haar pinpassen blokkeren. Maar het is al te laat. Een man pint met haar pas bij de Rabobank in Loenen aan de Vecht. Hij is heel goed in beeld en moet ondanks de zonnebril herkend kunnen worden. Na de transactie pint hij ook nog een keer in Breukelen. In totaal haalt hij meer dan 2000 euro van haar rekening.

SIGNALEMENT
Verdachte
- blanke huidskleur
- bol gezicht
- uitstaande oren
- brede neus
- ongeschoren/ringbaardje
- blauwe pet 'LEGEND'
- zwarte zonnebril
- blauwe jas, aan de binnenzijde bij de rits, rode bies

TIPS
Blijf niet met uw informatie zitten en deel het met de politie via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Deel via: