Artikel

Jonge overvallers beroven kiosk Jumbo

Twee jongens plegen op dinsdagochtend 23 januari een overval op de kiosk van de Jumbo in winkelcentrum Clinckhoeff in IJsselstein. De daders zijn jong, vermoedelijk tussen de 13 en 16 jaar oud.

DADERS
De twee daders komen iets na tien uur 's ochtends de winkel binnen. Dader 1 draagt daarbij een sjaal voor zijn gezicht en een oranje met witte plastic tas in zijn handen. Dader 2 volgt kort daarachter en draag een wit masker om zijn gezicht te verbergen. De twee hebben een mes waarmee ze het personeel bedreigen.

WERKWIJZE
De twee daders interesseert het niet dat er tijdens de overval nog klanten in de winkel zijn. Ze komen maar voor één ding en dat is geld. Zodra de twee een aantal keer in de kassalades hebben gegrepen, gaan ze er vliegensvlug vandoor. De overval duurt daardoor nog geen minuut.

VLUCHT
Ze vluchten het winkelcentrum uit. Via de zijkant van winkelcentrum Clinckhoeff verdwijnen de twee uit het zicht van het personeel en de beveiligingscamera's.

SIGNALEMENTEN
Verdachte 1
- 13-16 jaar
- lichtgetinte huidskleur
- 1.70m
- normaal/stevig postuur
- sjaal, donkere en lichte banen
- zwarte jas met capuchon en lichtgekleurde rand onderaan de jas
- donkere broek, lichte horizontale streep
- lichtblauw/grijze schoenen
- plastic tas, één kant oranje, andere wit

Verdachte 2
- 13 - 16 jaar
- lichtgetinte huidskleur
-1.60m
- slank postuur
- wit masker met gaatjes, zoals in de film 'Friday 13th'
- donkere gewatteerde jas, horizontale banen, capuchon
- donkere broek, gekleurde verticale baan van knie tot middel
- zwarte Nike-schoenen

Herkent u de jongens verantwoordelijk zijn voor deze overval, belt u dan met de tiplijn via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel via: