Artikel

Jongen bedreigd en beroofd van Rolex

Een 15-jarige jongen uit IJsselstein wordt in Nieuwegein gevolgd en beroofd van zijn Rolex-horloge. Tijdens de beroving wordt hij bedreigd met een steekwapen.
Het gebeurt op woensdagmiddag 18 januari. De IJsselsteiner neemt de tram van City Plaza Nieuwegein naar Nieuwegein-Zuid. Hij gaat voor in de tram zitten. Aan de andere kant van het gangpad gaat een jongen zitten die druk bezig is met zijn telefoon. Hij kijkt een paar keer richting het slachtoffer. Als de tram aankomt bij de halte Nieuwegein-Zuid stappen ze allebei uit. De jongen die druk bezig was met z'n telefoon loopt zonder uit te checken richting de parkeerplaats naast de tramhalte. Het slachtoffer ziet dat de jongeman op de parkeerplaats twee vrienden ontmoet. Hij besteedt er verder geen aandacht aan en loopt richting winkelcentrum Hoog-Zandveld.

STEEKWAPEN
Ter hoogte van de Albert Heijn ziet het slachtoffer de jongen uit de tram met zijn twee vrienden weer. Ze lopen achter hem aan. Het slachtoffer krijgt er geen goed gevoel bij en als hij nog een keer omkijkt komen twee van de drie jongens op hem afrennen. Op de kruising van de Korenbloemstraat en de Lijsterbestunnel bedreigt één van hen de IJsselsteiner met een steekwapen. Ze beroven hem van zijn horloge en vluchten richting de Albert Heijn.

De vriend van het slachtoffer komt tijdens de beroving aan, maar wordt op dreigende toon weggestuurd door de verdachten.

HORLOGE
Het horloge is een Rolex Submarine met een groene wijzerplaat met datumaanduiding. Het sieraad heeft een emotionele waarde voor het slachtoffer.

SIGNALEMENT
Verdachte 1
- donkergetinte jongeman
- 1.65 - 1.75 m
- normaal postuur
- lang gezicht met zwarte volle baard
- zwart kort haar
- donkergroene gewatteerde jas, The North Face
- donkere trainingsbroek met witte lengtestreep
- donkere schoenen met witte zoolrand
- zwarte plastic tas

Verdachte 2
- lichtgetinte jongeman
- rond de 18 jaar
- mager tot normaal postuur
- 1.80 m
- smal gezicht
- opvallende grote neus
- zwarte pijpenkrullen tot in z'n nek
- wit petje Moncler
- donkerblauwe jas Woolrich
- zwarte handschoenen

TIPS
Herkent u één van de straatrovers of weet u waar het geroofde horloge nu is? Schroom niet om te bellen naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Deel via: