Artikel

Jongens kopen telefoons met vals geld

Twee jongens kopen via Marktplaats telefoons en betalen die met valse biljetten van 50 euro. Drie slachtoffers uit Utrecht en Nieuwegein hebben aangifte gedaan van oplichting. Vorige week lieten we hun gezichten nog onherkenbaar zien, in de hoop dat zij zichzelf zouden melden. Omdat dat niet gebeurd is, worden de beelden nu herkenbaar getoond.

MARKTPLAATS
De twee lichtten in mei en juni van dit jaar een drietal mensen op, waarbij zij telkens met vals geld betaalden bij de aankoop van tweedehands mobiele telefoons via Marktplaats. Telkens betalen de jongens met briefjes van vijftig euro, die bij controle vals blijken te zijn.

BEWAKINGSCAMERA
Bij een van de slachtoffers hangt een bewakingscamera in de straat. Op de beelden van die camera zijn de daders duidelijk zichtbaar. Omdat het vermoeden bestaat dat de jongens minderjarig zijn, waren de beelden in eerste instantie nog onherkenbaar te zien.

SIGNALEMENTEN
Verdachte 1
- licht getinte huidskleur
- 16 - 20 jaar
- slank postuur
- 1.70m
- kort, zwart haar, zijkanten opgeschoren
- grijs petje
- grijze trui, zwarte boorden
- lichtblauwe schoudertas

Verdachte 2
- licht getinte huidskleur
- 16 - 20 jaar
- slank postuur
- 1.70m
- kort, zwart haar, slag
- donkere jas, wit logo
- licht shirt, opdruk
- zwart petje, grote witte letters

TIPS
Kunt u helpen deze zaak op te lossen? Bel met uw tips naar de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Deel via: