Artikel

Lunchende dames filmen autokraker

Twee vrouwen zitten rustig te lunchen op hun balkon aan de Veilinghavenkade in Utrecht. Plotseling horen ze een harde klap en zien ze dat er beneden op straat twee mannen bezig zijn met het leeghalen van een auto die daar geparkeerd staat. Eén van de vrouwen filmt het tafereel, de ander belt 112.
Het gebeurt op donderdagmiddag 18 mei, rond 12.30 uur. Vanaf het balkon zien de vrouwen dat twee mannen bij een Audi staan. De één hangt door een raampje in de auto en is bezig met het demonteren van het navigatiesysteem. De ander staat op de uitkijk.

SNEL
In nog geen 40 seconden is de klus geklaard en stappen de mannen op hun fiets. De getuige filmt hoe ze er snel vandoor gaan.

SIGNALEMENT
Verdachte 1
- lichtgetint/getinte huidskleur
- normaal postuur
- donkerblauwe jas, capuchon
- donkergrijze broek
- grijze/beige herenfiets [met handremmen en versnelllingen]

De tweede verdachte is alleen te zien als hij in de verte wegfietst.

SERIE AUTOKRAKEN
In de twee weken voor deze kraak zijn er in totaal zeker 20 autokraken geweest in de omgeving van de Veilinghavenkade. Of deze ook allemaal door deze twee mannen gepleegd zijn, is niet duidelijk. Maar de manier van werken komt aardig overeen: in de meeste gevallen werden navigatiesystemen vliegensvlug gedemonteerd.

Herkent u deze autokraker en zijn maatje? Geef het dan door! Misschien lossen we dan wel in één keer ruim 20 autokraken op. Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Deel via: