Artikel

Man (55) neergeschoten in Amsterdam

Zaterdagavond 19 mei wordt een Britse 55-jarige man zwaargewond aangetroffen op de Stromarkt. Het incident vindt plaats om 23.37 uur. Vervolgens ontving de politie een melding dat er een zwaargewonde man op de Stromarkt ligt. Even later wordt het slachtoffer, zonder woon- of verblijfplaats, door agenten gevonden. Wie heeft er iets na half 12 die zaterdagavond 19 mei iets gezien op de Stromarkt in Amsterdam?

Schutter
Dankzij de drukte op straat hebben diverse getuigen de vermoedelijke schutter gezien. Op het moment van de schietpartij droeg hij een spijkerbroek en zijn bovenstuk had een zwarte capuchon.
Het slachtoffer en de verdachte zijn iets na half 12 te zien op bewakingsbeelden uit de omgeving. Midden op de straat Kattengat staat het duo met elkaar te praten. Samen lopen ze vervolgens de Jeroenensteeg in. Even later wordt de Britse man, vlak naast de grote Koepelkerk, neergeschoten door zijn gezelschap.

Na het incident is de dader weggelopen, over de Singel, in de richting van de Nieuwendijk. Vervolgens heeft hij een fietstaxi genomen richting winkelcentrum Magna Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Wie herkent deze man?
Er bestaat een kans dat de schutter vervolgens is opgepikt door taxichauffeurs. Graag komt het team in contact met de mogelijke chauffeurs. Bent u een van deze chauffeurs of weet u wie zij kunnen zijn? Laat het ons weten.

Het is ook mogelijk dat hij vanaf het winkelcentrum gebruik heeft gemaakt van het openbaar vervoer. Heeft u de schutter in een tram of bus zien stappen? Geef uw tip door aan de rechercheurs.

Wie heeft de schutter mogelijk in een taxi zien stappen of op het openbaar vervoer in de buurt van Magna Plaza?

Deel via: