Artikel

Man (82) beroofd van dagopbrengst

Een 82-jarige man is maandag 20 juni beroofd van de dagopbrengst van het bedrijf waar hij werkt. Hij wil het geld storten bij een Rabobank aan het Raadhuisplein in Veenendaal als het geld uit zijn handen gestolen wordt. Eerdere aandacht in de media leverde ruim 20 tips op. Uit onderzoek blijkt dat de overvaller zeker één, maar waarschijnlijk twee mededaders heeft.

Op bewakingsbeeld van de bank is te zien hoe het slachtoffer die maandag de dagomzet naar de bank brengt. De man is jarenlang eigenaar geweest van een bedrijf in etenswaren in Veenendaal. Sinds een paar jaar is het bedrijf verkocht, maar hij werkt bijna elke dag nog mee in de zaak. Opeens duikt er een man op die het geld uit zijn handen trekt. Het slachtoffer geeft niet zomaar gewonnen en er ontstaat een worsteling waarna het slachtoffer valt. De dader gaat er met het geld vandoor in een auto die bestuurd wordt door iemand anders.

GESTOLEN AUTO
De daders rijden weg in een bruine Volkswagen Polo. Toevallig is er een agent in de buurt die niet in functie is, maar wel het kenteken opschrijft. De auto blijkt op zondag 12 juni in het Gelderse Wolfheze gestolen te zijn. De auto wordt maandagavond teruggevonden op een parkeerplaats aan het Pampagras. Dit is de parkeerplaats aan de achterzijde van de woningen aan de Prins Bernhardlaan in Veenendaal. De politie spreekt graag met mensen die gezien hebben dat de auto daar werd geparkeerd.

SIGNALEMENT
Verdachte
- man met getint uiterlijk
- bovenop kaal, zijkanten zeer kort geschoren zwart haar
- zwarte snor
- ovaal gezicht
- zwarte trainingsbroek met witte strepen
- witte trui met een capuchon met op de bovenarm een zwarte opdruk met in witte letters de tekst PARIS
- zwarte handschoenen

Als u getuige was van de overval, twijfel dan niet. Geef uw informatie ook door als u meer weet over de daders. Informatie over het parkeren van de Volkswagen Polo aan het Pampagras in Veenendaal is ook welkom. U kunt bellen naar: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Deel via: