Artikel

03-05-2017

Man en vrouw beroofd in eigen complex

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 mei zijn een man en een vrouw overvallen nabij de lift van een parkeergarage. De man en de vrouw kwamen rond 03.15 uur thuis en wilden via de parkeergarage de flat in lopen toen er drie jongens onder de trap vandaan kwamen.

Zaaknummer:
2017089920
Datum delict:
03-05-2017
Plaats delict:
Zaandam

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving
De man en vrouw werden vastgebonden en moesten mee de lift in. Twee daders hadden een vuurwapen waarmee gedreigd werd. Dit is op de beelden te zien. Bovengekomen zette de jarige vrouw het op een schreeuwen. Hierdoor sloegen de drie daders op de vlucht. Zij stapten op een zwarte scooter en zouden over het fietspad onder het tunneltje in de richting van de Zuiddijk zijn gereden.

Vande daders zijn de volgende signalementen bekend:

Dader 1:
-Groenkleurige jas met op de achterzijde een wit embleem gelijkend op het embleem van het merk “Northface”
-Spijkerbroek
-Zwart- witte sportschoenen
-Donkerkleurige handschoenen

Dader 2:
-Donkerkleurige trui
-Donkerkleurige bivakmuts
-Donkerkleurige broek
-Gympen zwart-wit
-Zwarte handschoenen

Dader 3:
- Spijkerbroek
- Donkerkleurige jas
- Schoudertas
- Donkerkleurige schoenen

Om 13.30 uur op woensdag 3 mei vond een getuige bij een pijler van de Amsterdamsebrug vlakbij het Flevoparkbad in Amsterdam in een tasje het kenteken-, identiteits- en rijbewijs van de slachtoffers aangetroffen. Er was geprobeerd deze te verbranden.

Vragen
De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over deze overval. Misschien zijn er mensen die de drie op de zwarte scooter hebben gezien of die nacht bij de Amsterdamsebrug iets hebben gezien. Wellicht zijn de beelden of het signalement aanknopingspunt voor herkenning. Er kan contact worden opgenomen met de politie op de bekende nummers.

Afbeeldingen

Deel via: