Artikel

Man mishandeld als hij vraagt of het wat zachter kan

Een man die wordt gezocht voor een mishandeling in Zoetermeer, is duidelijk vastgelegd door bewakingscamera’s. Hij wordt verdacht van het slaan van een 64-jarige man, die daardoor op de grond viel en hoofdletsel opliep. Het slachtoffer had de man en wat anderen aangesproken omdat ze erg luidruchtig waren na een uitgaansnacht.
Het 64-jarige slachtoffer woont in het centrum van Zoetermeer. Zijn huis grenst aan de Markt. Op zondagochtend 26 november wordt hij rond 6.00 uur wakker van herrie op straat. Buiten staat een groep mensen luidruchtig te praten en meneer besluit daar iets van te gaan zeggen.

Hij gaat op zijn pantoffels naar buiten en vraagt of de groep wat stiller kan zijn. Een vrouw roept dat ze op een taxi wachten en de man zegt nogmaals dat dat ook stil kan. Dan komt er een man uit de groep op hem af. Hij zegt tegen de 64-jarige man dat hij zijn vriendin niet moet bedreigen.

Klap tegen hoofd
Plotseling duwt de man hem naar achteren en geeft hem een harde klap tegen zijn hoofd, waardoor het slachtoffer op de grond valt. De verdachte gaat er samen met zijn groep vandoor en getuigen helpen de man. In het ziekenhuis blijkt dat hij letsel aan zijn gezicht en een gat in zijn hoofd heeft opgelopen. De politie heeft een aantal getuigen gesproken en onderzoek gedaan naar camerabeelden. Daarop is de verdachte te zien bij de uitgang van horecagelegenheid Clooney aan het Stadhuisplein. De man staat daar wat te praten en is op een aantal momenten heel duidelijk in beeld.

Mogelijk 23 jaar
De man is blank en zo’n 20 tot 25 jaar oud. Hij is 1.70 meter lang en heeft kort blond haar. Mogelijk is zijn precieze leeftijd bekend: 23 jaar. Hij heeft namelijk aan getuigen verteld dat hij pas 23 is geworden en dat hij dat die avond vierde.

De verdachte was samen met vier anderen: een wat oudere vrouw, mogelijk zijn moeder. Verder een getinte man van tussen de 20 en 25 jaar oud en twee jonge vrouwen, waarvan één mogelijk zijn vriendin is. Deze personen zijn onherkenbaar gemaakt op de beelden, maar de politie komt wel graag met hen in contact als getuige.
Herkent u de man of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel via: