Artikel

10-01-2017

Man overvalt Xenos Rotterdam Centrum

Dinsdag 10 januari heeft een man onder bedreiging van een mes de Xenos op het Binnenwegplein in Rotterdam overvallen. Hij ging er met de inhoud van de kassa vandoor.

Zaaknummer:
2017010807
Datum delict:
10-01-2017
Plaats delict:
Rotterdam

Het was kwart over tien 's morgens en de Xenos aan het Binnenwegplein was net een uurtje open. Een 20-jarige Rotterdamse staat die dag achter de kassa. Er zijn op dat moment geen klanten of andere medewerkers bij haar op de begane grond in de buurt als een man de winkel binnenloopt. De man pakt een bidon uit een winkelrek en loopt richting de kassa. Terwijl de caissière de bidon scant, pakt de man haar opeens bij haar bovenarm en eist dat ze de kassalade open maakt. In zijn andere hand heeft hij een mes die hij op haar richt.

De vrouw schrikt en doet wat haar gevraagd wordt. De man doet een greep uit de kassala en loopt vervolgens de winkel uit. Op camerabeelden is te zien dat de man via de Keerweer loopt en dan rechtsaf de Westblaak op gaat.

Signalement man:
- ongeveer 1.60 m
- normaal postuur
- lichte huidskleur, mogelijk van Marokkaanse of Turkse afkomst
- zwarte muts op
- zwarte winterjas waarvan de stof op dun plastic leek
- zwarte trainingsbroek
- geen handschoenen
- sprak normaal en netjes Nederlands zonder accent

Uit onderzoek is gebleken dat de man ook al voorafgaand aan de overval langs de Xenos is gelopen. Rond 9.40 uur loopt hij een rondje over het Binnenwegplein.

Vragen
Wie herkent de man op de beelden?

00:00
 
Deel via: