Artikel

Man wisselt dure ringen om voor waardeloze bij juwelier

Een man die zich voordoet als klant, weet twee dure ringen stelen van de toonbank van een juwelier in Den Haag. De diefstal valt niet meteen op, omdat hij twee waardeloze exemplaren terugzet in het tableau.

De man komt op donderdagmiddag 1 juni binnen bij juwelier Vuyk in winkelcentrum Mariahoeve. Hij vertelt dat hij twee ringen wil kopen en de medewerkster laat hem diverse ringen zien. Na een tijdje heeft hij zijn keuze gemaakt en hij zegt dat zijn dochter het geld zal komen brengen. De medewerkster gaat intussen verder met andere werkzaamheden, maar houdt de wachtende man goed in de gaten, omdat ze hem niet helemaal vertrouwt. Maar op het moment dat ze heel even in het kantoor is, slaat hij toe. Hij haalt iets uit zijn broekzak, rommelt wat bij een tableau met ringen en stopt iets terug in zijn zak. Ditzelfde doet hij vlak daarna nog een keer.

Waardeloze ringen achtergelaten

Uiteindelijk verlaat de man de winkel, zonder iets te kopen. Pas daarna komt de medewerkster er achter dat er twee ringen met een totale waarde van bijna 500 euro zijn verdwenen. In het tableau zitten twee waardeloze exemplaren.

De man is duidelijk te zien op bewakingsbeelden uit de winkel. Hij is donker getint en heeft een stevig postuur. Hij draagt een zonnebril, een blauw-wit geruit hoedje en lichtkleurige kleding.

Herkent u de man?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel via: