Artikel

Oplichter ontsnapt via WC met kilo goud

Een goudhandelaar heeft op vrijdag 2 november rond 11.45 uur een afspraak met een man die goud wil kopen. Ze spreken af in café Broers aan het Janskerkhof in Utrecht. De koper noemt zich Benny. Hij bekijkt vier goudstaven van elk 250 gram. Voordat hij het goud koopt wil hij het op echtheid controleren met een chemische vloeistof.

DIEFSTAL
Benny wil de controle niet in het café doen en daarom loopt hij naar de wc. De goudhandelaar vindt dat prima, maar na drie minuten vertrouwt hij het niet meer en gaat kijken. Benny is nergens te bekennen. Hij is er met het goud vandoor. De wc van Broers is verbonden met de lobby van het naastgelegen NH-hotel. Op bewakingsbeeld is te zien dat Benny via deze doorgang naar buiten loopt en rechtsaf slaat.

SIGNALEMENT
Verdachte
- blanke huidskleur
- 40 - 50 jaar
- ongeveer 1.70m
- gezet postuur
- volle, bruine baard
- gedraaide snor
- zwarte hoed
- donker colbert
- gestreept overhemd, zalmroze stropdas
- mogelijk Duitstalig

Gezien de opvallende hoed, baard en snor zou het goed om een Joodse man kunnen gaan. Benny en de goudhandelaar spraken Duits met elkaar.

Herkent u de man, of is u iets opgevallen in de ochtend van 2 november in café Broers? Wacht dan niet langer, en help deze gouddief te pakken. Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Deel via: