Artikel

Overval op snackbar in Nieuwegein

De twee mannen die in september snackbar Het Anker in Nieuwegein overvallen, hebben daar maar een minuut voor nodig. Een medewerker van snackbar Het Anker aan de Handelskade in Nieuwegein staat op vrijdag 15 september rond 21.40 uur nog wat snacks te bereiden voor twee klanten, als er twee gewapende mannen in donkere kleding binnenkomen.

Zaaknummer:
2017283740
Datum delict:
15-09-2017
Plaats delict:
Nieuwegein

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.
Omschrijving

WAPENS
Eén van de mannen heeft een vuurwapen en de andere man beschikt over een stroomstootwapen. Ze eisen geld. De medewerker krijgt een plastic tas van Albert Heijn toegegooid om het geld in te doen. Na één minuut vinden de overvallers het genoeg geweest en gaan ze er met de plastic tas met geld vandoor.

GETUIGEN
De klanten twijfelen geen moment. Ze rennen de mannen achterna, maar helaas is het al te laat. Beide overvallers springen achterin een vluchtauto en sindsdien ontbreek elk spoor. De vluchtauto is hoogstwaarschijnlijk een donkere Volkswagen GTI Polo, maar dit zou ook een Golf kunnen zijn.

VERBAND

Opvallend is dat er op die avond nóg een gewapende overval was, op een snackbar in Lopik. De recherche sluit een eventueel verband niet uit.

SIGNALEMENT

Verdachte 1 (met het pistool)

Lichtgetinte man
Leeftijd 18 tot 20 jaar
Heeft een slank postuur
Droeg een donkere zonnebril
Droeg een zwarte sjaal en zwarte handschoenen
Droeg een donkerblauwe jas met capuchon
Droeg een zwarte spijkerbroek
Had blauwe schoenen aan
Verdachte 2 (met het stroomstootwapen)

Lichtgetinte man
Leeftijd 18 tot 20 jaar
Heeft een stevig postuur
Droeg een donkere zonnebril
Droeg een zwarte jas
Droeg een zwarte trainingsbroek met witte tekens op het rechterbeen
Had zwarte sportschoenen aan met witte streep, vermoedelijk Nike
Vragen
Was u getuige van deze snelle overval of weet u iets over een eventueel verband tussen de overvallen in Nieuwegein en in Lopik? Neem dan contact op met het tipnummer: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000. U kunt uw tip ook doorgeven met het formulier onderaan deze pagina.

Deel via: