Artikel

Overvaller Lidl dreigt met vuurwapen en stroomstootwapen

Vier personeelsleden van een filiaal van supermarkt Lidl in Zoetermeer krijgen vlak voor sluitingstijd te maken met een gewapende overvaller. Hij bedreigt hen met een vuurwapen en een stroomstootwapen en eist geld en hun persoonlijke spullen.De overval vindt plaats op vrijdag 24 maart rond 21.00 uur bij het filiaal aan de Titus Brandsmahove in winkelcentrum Buytenwegh. Vlak voor sluitingstijd komt de overvaller binnen. De eerste medewerker die hij tegenkomt bedreigt hij met een vuurwapen. Hij moet hem naar het kantoor brengen.

Daar zijn op dat moment twee andere personeelsleden bezig met de omzet van die dag. De medewerker klopt op de deur en omdat zijn collega’s denken dat hij alleen is, doen ze open. Tot hun schrik staat de overvaller naast hem. In het kantoor eist de man geld, dat ze in een tas moeten stoppen.

Stroomstootwapen

Ook wil de dader de persoonlijke spullen van de medewerkers. Als ze die niet snel genoeg afgeven, haalt hij een stroomstootwapen tevoorschijn. Hij laat het even knetteren om te laten zien dat het menens is. Als ze de spullen hebben afgegeven, wordt er weer op de deur geklopt door een ander personeelslid. Diegene weet op dat moment nog niet wat er aan de hand is, net als het andere personeel dat aanwezig is.

Op het moment dat de vierde medewerker bij het kantoor komt, gaat de overvaller er vandoor. Hij vlucht via de nooduitgang aan de achterkant van de winkel. Opvallend is dat hij vervolgens langs de hoofdingang rent en het winkelcentrum oversteekt. Hij rent vervolgens onder het Randstadrailstation door en verdwijnt in de richting van de parkeerplaats van de Jumbo. Mogelijk heeft u hem gezien op zijn vlucht.

Signalement overvaller

De politie beschikt over camerabeelden waarop de overvaller is te zien als hij binnen komt. Het gaat om een donker getinte man die accentloos Nederlands spreekt. Hij is 1.85 à 1.90 meter en hij heeft een tenger postuur. Hij droeg die avond een zwarte pet, een grijs vest met insteekzakken en een capuchon die over de pet zat. Ook droeg hij een zwarte trainingsbroek van Real Madrid, witte sportschoenen en zwarte stoffen handschoenen.

Herkent u de man of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel via: