Artikel

Politie geeft beelden ontvoerders vrij

Bewoners van de Mgr. Nolenslaan schrokken in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni wakker van harde knallen. Hun woning blijkt te zijn beschoten en agenten troffen er ook een handgranaat aan op het balkon. Twee weken eerder is een andere inwoner van Schiedam ontvoerd. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.
Rechercheurs hebben sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar camerabeelden in de omgeving, hierdoor zijn er beelden van twee mannen naar boven gekomen. Hierop is te zien dat op maandag 21 mei 2018 om 16.14 uur op De Els in Nieuwerkerk aan den IJssel kentekens worden verwisseld van een zilvergrijze Volkswagen Transporter. Vermoedelijk is dit de auto waar het slachtoffer in is ontvoerd. Wie herkent de mannen op de beelden? Of weet waar de auto is?
De kogels beschadigden de ruit van de woonkamer en slaapkamer. De woning van de slachtoffers bevindt zich boven een aantal winkels. Mogelijk hebben de daders via het dak en de luifels van deze winkels de handgranaat op het balkon bij de bewoners neergelegd. De granaat is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie verwijderd.

Twee mannen gezocht
Uit buurtonderzoek is naar voren gekomen dat twee mannen in donkere kleding zijn gezien bij een donkerkleurige auto. Na het incident is deze auto weggereden, meteen teruggekomen en via de Piersonstraat weer doorgereden. Mochten deze mannen niets met de zaak te maken hebben, dan zijn het belangrijke getuigen en komt de politie graag in contact.

Wie heeft er informatie over de twee mannen die gezien zijn in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni op de Mgr. Nolenslaan in Schiedam?

Ontvoering
Maar twee weken eerder, in de nacht van 29 op 30 mei, wordt een 46-jarige man ontvoerd aan de Alphons Ariënsstraat. De man loopt die dinsdagavond laat om 23.40 uur richting zijn auto, een Kia Sportage wanneer 3 mannen op hem aflopen die hem vastpakken en zeggen dat ze van de politie zijn. Ze doen iets over zijn hoofd en trekken hem in een busje. Vervolgens bedreigen en mishandelen ze hem urenlang.

Johan Braakensiekstraat
Om 03.00 uur wordt het slachtoffer op de Johan Braakensiekstraat uit het busje gezet. Hij is doodsbang en begint te schreeuwen. Iemand die dat hoort belt de politie, maar de drie ontvoerders zijn dan al verdwenen.

Na de ontvoering is de auto van de 46-jarige man door zijn ontvoerders meegenomen en verdwenen. Het betreft een donkergrijze Kia Sportage met kenteken 21-XZR-2.

Wie weet waar de donkergrijze KIA Sportage met kenteken 21-XZR-2 is?

Het slachtoffer van de ontvoering is ontvoerd op de Alphons Ariënsstraat, maar woont aan de Monseigneur Nolenslaan. Politie denkt dat de beschieting en de handgranaat eigenlijk voor hem bedoeld waren en dat de daders zich vrijdagochtend 15 juni vergist hebben.

Wie heeft er iets gezien van wat nu een ontvoering blijkt te zijn op 29 mei tussen 23.40 en 03.00 uur in de omgeving van de Ariënsstraat of later op de Johan Braakensiekstraat in Schiedam?

Getuigen
De politie is op zoek naar informatie over deze twee incidenten. Beschikt u over bewakingsbeelden of heeft u mensen gezien in een van deze nachten die met de incidenten te maken kunnen hebben? Laat het weten!

Deel via: