Artikel

Schietpartij in Amsterdam Centrum

De politie doet uitgebreid onderzoek naar een schietincident aan de Plantage Muidergracht. Dit gebeurde op zondag 18 juni rond 15.30 uur in de middag.

Zaaknummer:
2017127644
Datum delict:
18-06-2017
Plaats delict:
Amsterdam

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.
Omschrijving
Die middag komen er bij de meldkamer van de Amsterdamse politie rond 15.30 uur meerdere meldingen binnen dat er geschoten is. Politiemensen gaan direct naar de locatie, maar treffen geen personen aan die hier mogelijk mee te maken kunnen hebben. Er wordt ook geen gewonde aangetroffen. Diverse getuigen bevestigen dat zij in ieder geval één of mogelijk enkele schoten hebben gehoord. Er wordt uitgebreid sporenonderzoek verricht waarbij een huls wordt gevonden. Deze huls wordt onderzocht op DNA-sporen.

Op camerabeelden zijn de vermoedelijke betrokkenen te zien. Op de beelden is te zien dat er twee mannen door de straat rennen en op enige afstand volgt een derde rennende man. De voorste man draait zich op enig moment kort om en het lijkt erop dat hij dan een schietbeweging maakt. De mannen verdwijnen alle drie uit beeld. Het is niet duidelijk wat de achtergrond van dit incident is en wat de rol precies is van de drie mannen op de beelden.

Het onderzoeksteam neemt het zeer hoog op dat er op klaarlichte dag is geschoten in een straat waar veel mensen en kinderen wonen. Iedereen die mogelijk meer weet over dit schietincident of die informatie heeft over de drie mannen, wordt daarom met klem verzocht contact op te nemen met de politie. Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Indien u liever anoniem wilt melden dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via het anonieme tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Deel via: