Artikel

Steekincident Eendrachtsweg

Zaterdag 23 juli 2016 rond 03.22 uur vond op de Eendrachtsweg in Rotterdam een steekincident plaats waarbij een 20-jarige man uit Zwijndrecht gewond is geraakt. Politie zoekt getuigen en geeft de beelden vrij van de mogelijke dader.

Zaaknummer:
2016241182
Datum delict:
23-07-2016
Plaats delict:
Rotterdam

Eerder die avond was een ruzie ontstaan in de Witte de Withstraat. Een Noord-Afrikaanse jongeman riep discriminerende opmerkingen vanaf het terras van een shoarmazaak naar een groep Aziatische mannen. De groep mannen liep hierop naar de Noord-Afrikaanse man, die plotseling een slaande beweging maakte naar één van de mannen uit de groep. Deze man wist de klap te ontwijken, waarna de Noord-Afrikaanse man weg rende. De groep mannen ging achter hem aan.

Korte tijd later kwam de Noord-Afrikaanse man terug bij het terras van de shoarmazaak en pakte hij een steen van de straat. Hij gooide de steen naar de groep mannen. Hij raakte een fiets en een geparkeerde zwarte auto met zwarte velgen. De man vluchtte hierna de shoarmazaak binnen en sloot zich op in het toilet.

De groep mannen liep na verloop van tijd door naar de Eendrachtsweg waar hun auto geparkeerd stond. Korte tijd later kwamen er twee onbekende mannen bij de groep staan: een Noord-Afrikaanse man, gekleed in een t-shirt met Adidas-logo op de borst en nog een donker getinte man. Er ontstond opnieuw een ruzie. Deze ruzie ontaardde in een vechtpartij waarbij ook werd gestoken vermoedelijk door de man in het Adidas shirt. Eén van de Aziatische mannen, een 20-jarige man uit Zwijndrecht, raakte gewond aan zijn arm, rug en been.

De daders gingen er vandoor richting Eendrachtsplein. Op basis van signalement hielden agenten korte tijd later drie Rotterdammers aan van 19, 24 en 25 jaar. Uit onderzoek is gebleken dat zij niet betrokken zijn geweest bij het incident.

Vragen
Wie (her)kent de Noord Afrikaanse man met het Adidas T-shirt? Neemt u contact op met de politie via 0800-6070 of Anoniem via MMA 0800-7000.

Deel via: