Artikel

Stel kijkt pincode af van bejaarde man

Een 83-jarige man uit Utrecht doet donderdagochtend 15 september boodschappen bij Albert Heijn in Oog in Al. In de winkel wordt zijn pincode afgekeken door twee verdachten die hem later proberen te beroven van zijn pas.

Als het slachtoffer in de supermarkt bij de kassa staat, lopen de man en vrouw gelijk naar hem toe. De vrouw spreekt de caissière aan om haar af te leiden en de man kijkt ondertussen de pincode af. Nietsvermoedend pint het slachtoffer zijn boodschapjes en pakt zijn boodschappen in.

Op de bewakingsbeelden is dan te zien hoe het stel bij de informatiebalie gaat staan om te wachten tot het slachtoffer de winkel uitloopt. Hij doet eerst nog inkopen bij de slager en de apotheek en loopt dan naar huis aan het Herderplein. In het portiek van de flat spreken twee mannen en een vrouw het slachtoffer aan. Het is onduidelijk of dit onder meer de man en de vrouw uit supermarkt zijn.

In het portiek ontstaat een verwarrende situatie. Eén van de mannen doet alsof hij aan het bellen is, de ander duwt een telefoon onder de neus van het slachtoffer en vraagt hem om een adres in te typen. Ondertussen voelt hij iets aan zijn broekzak en ziet hij zijn portemonnee op de grond vallen. Het zakkenrollen is mislukt en het slachtoffer dreigt te gaan schreeuwen als ze niet meteen verdwijnen. De drie verdachten rennen dan richting de Lessinglaan.

SIGNALEMENTEN
Verdachte 1
- man
- blanke/licht getinte huidskleur
- ongeveer 20 jaar
- opgeschoren, donker haar
- ongeschoren gezicht
- zonnebril
- witte pet, logo Adidas
- sportschoenen, Nike, geel/groene accenten

Verdachte 2
- vrouw
- blanke/licht getinte huidskleur
- ongeveer 20 jaar
- donker, lang haar
- witte pet, rode ster
- witte jas/vest, capuchon
- witte broek
- kleine schoudertas

Beide verdachten spreken gebrekkig Nederlands.

Dit keer mislukt hun poging, maar een volgende keer lukt het ze misschien wel. Help deze geniepige zakkenrollers te vinden. Herkent u ze of heeft u ze misschien ergens gezien? Laat het weten en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Deel via: