Artikel

Stel pint met gestolen pinpas

Op donderdag 11 mei 2017 werd een 90-jarige man het slachtoffer van diefstal van zijn pinpas. Dit gebeurde rond 15.00 uur in een cosmeticawinkel aan de Hoogstraat in Purmerend.

Laatste update:
12-07-2017 | 17:15
Zaaknummer:
2017096059
Datum delict:
11-05-2017
Plaats delict:
Purmerend

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.
Omschrijving
Het slachtoffer wilde afrekenen bij de kassa en werd daar aangetikt door een voor hem onbekende man. De man wees naar de grond waar een geldbiljet lag en gaf aan dat deze uit de portemonnee van het slachtoffer was gevallen. Het slachtoffer pakte het biljet, betaalde en verliet de winkel.
Even later werd het slachtoffer op de kruising Nieuwstraat/Hoogstraat aangesproken door een onbekende dame die zei dat het geldbiljet van haar was. Deze dame was met de man uit de winkel. Het slachtoffer gaf het geld terug en de dame bleef daarna maar praten. Waarschijnlijk leidde de vrouw het slachtoffer af zodat de man de pinpas kon stelen.
Bij thuiskomt ontdekte het slachtoffer de diefstal en belde de bank om de pinpas te blokkeren. Echter was er al voor ruim 1250 euro van de rekening gehaald. Op bewakingsbeelden van de winkel zijn de man en de vrouw te zien.

Vragen
Herkent u hen? Neem dan contact op met de politie op de bekende nummers.

Deel via: