Artikel

Stel rolt bejaard echtpaar

Een echtpaar doet boodschappen bij de drogisterij aan Het Rond. Ze hebben niet in de gaten dat tijdens het pinnen een man en een vrouw de code afkijken. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Zaaknummer:
2016295948
Datum delict:
22-09-2016
Plaats delict:
Houten

Het gebeurt op 22 september 2016 als de 83-jarige man samen met zijn vrouw boodschappen doet in de drogisterij aan Het Rond. De vrouw zit in een rolstoel. Als de man afrekent staan er een man en een vrouw zijn pincode af te kijken. De bejaarde heeft dat niet door. Nadat hij heeft betaald, stopt hij zijn bankpas in zijn broekzak.

Babbeltruc
De dieven volgen het echtpaar op hun weg naar huis en in de hal van hun appartement spreken een man en een vrouiw het echtpaar aan. Ze laten een wegenkaart zien en vragen de weg naar Parijs. De bejaarden voelen zich niet op hun gemak en lopen snel naar de voordeur van het appartement. Al snel komt de man erachter dat zijn bankpas niet meer in zijn broekzak zit. De weg vragen naar Parijs blijkt een smoesje.

Pinnen
De man belt meteen de bank, maar er is al 1500 euro van zijn rekening afgeschreven. De verdachte die heeft gepind is een andere persoon dan de twee die de pincode hebben afgekeken.

Signalementen
Verdachte 1 (keek de pincode af):

vrouw
lichtgetinte huidskleur
leeftijd 25 tot 35 jaar
zwart haar dat ze droeg in een paardenstaart
droeg zwarte kleding
had zwarte schoenen aan
droeg een bodywarmer in de kleur ecru.
Verdachte 2 (keek de pincode af):

man
lichtgetinte huidskleur
leeftijd 25 tot 35 jaar
droeg een blauw en wit gestreept shirt
had witte sneakers aan met blauwe veters.
Verdachte 3 (degene die pinde):

man
lichtgetinte huidskleur
leeftijd circa 30 jaar
had een ongeschoren gezicht
uitstaande oren
had een donkergrijs met zwartgeblokte pet op met de letters NY
droeg een lichtkleurige polo
had een zwarte broek aan
droeg grijze schoenen met witte vlakjes op de zijkanten.
Vragen
Herkent u de verrdachten op de beelden van de beveiligingscamera's of weet u misschien wie zij zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

00:00
 
Deel via: