Artikel

Sushi-restaurant beschoten

Restaurant 'I Love Sushi' op de Voorstraat in Utrecht wordt tot twee keer toe beschoten. De eerste keer is op zondagochtend 16 april en daarvan heeft de politie de bewakingsbeelden vrijgegeven.
Een man loopt iets voor 07.00 uur op en neer voor het restaurant. Hij is ogenschijnlijk wat onvast ter been; het lijkt wel of hij heeft gedronken. Hij kijkt om zich heen en loopt door. Kort daarna pakt hij z'n wapen en schiet op de grote ruit van het sushi-restaurant. Hij loopt langs het raam en schiet nog twee keer op deze grote ruit. Daarna vlucht hij. Hij rent weg in de richting van de Smalle Begijnestraat.

MELDING
De politie krijgt rond 10.30 uur die ochtend een melding dat er is geschoten op het restaurant. Agenten gaan ter plaatse en zien de kogelgaten. Eind van de ochtend komt ook de restauranthouder aan bij zijn restaurant. De beschieting blijkt vastgelegd op de bewakingscamera van de sushi-zaak.

TWEEDE BESCHIETING
Precies een week later, op zondagochtend 23 april, krijgt de politie kort na 06.00 uur weer een melding dat er ter hoogte van het restaurant is geschoten. De politie ziet meerdere grote kogelgaten in de ruit en er liggen kogelhulzen van een vuurwapen op straat. Gezien de overeenkomst tussen beide schietpartijen houdt de politie er rekening mee dat beide zaken mogelijk door dezelfde verdachte zijn gepleegd, maar dat is nog niet zeker.

SIGNALEMENT
Verdachte
- blanke of licht getinte man
- normaal postuur
- blauwe jas met capuchon
- donkere broek
- zwarte schoenen met witte zoolrand
- mogelijk een snor

TIPS
Weet u wie deze man is of heeft u iets opvallends gezien op of in de omgeving van de Voorstraat, op zondagochtend 16 april tussen 06.45 en 07.15 uur of op zondagochtend 23 april tussen 05.45 en 06.15 uur? De politie heeft uw hulp hard nodig. Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Deel via: