Artikel

Twee Haagse supermarkten de dupe van inbrekers

Twee supermarkten in het stadsdeel Segbroek in Den Haag zijn het doelwit van inbrekers geworden. Beide keren gaat het om drie mannen en is de werkwijze hetzelfde. De politie sluit niet uit dat het twee keer om dezelfde daders gaat.
De eerste inbraak is op zondag 29 januari rond 05.30 uur bij supermarkt De Goudse Hoek aan de Goudsbloemlaan. Drie mannen breken de voordeur open en halen de kassa en het schap met sigaretten leeg. Dankzij het alarm worden de eigenaar en de politie meteen gewaarschuwd, maar de inbrekers zijn dan al gevlucht.

De mannen zijn vastgelegd op bewakingsbeeld. Hun gezichten zijn niet goed te zien, maar mogelijk herkent u ze aan hun kleding of in combinatie met elkaar. Het zou kunnen dat ze over de inbraak hebben gesproken of dat ze grote hoeveelheden sigaretten te koop hebben aangeboden.

Tweede inbraak

In de vroege ochtend van maandag 6 februari wordt er ingebroken bij supermarkt Vlinder aan de Hazelaarstraat. Rond half drie wordt de eigenaar gebeld door de alarmcentrale en als hij aankomt bij zijn zaak, blijkt dat de deur is opengebroken. Vrijwel de hele voorraad sigaretten en shag is gestolen.

Ook deze inbraak is gefilmd. Eén van de mannen draagt een bivakmuts, van een ander is een stukje van zijn gezicht te zien en de derde is goed in beeld. De politie sluit niet uit dat beide inbraken door dezelfde mannen zijn gepleegd. De supermarkten liggen 500 meter bij elkaar vandaan en beide keren was de werkwijze en de buit hetzelfde.

Herkent u de verdachten?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel via: