Artikel

Twee overvallers Jumbo in hun gezicht te zien

Twee van de drie mannen die worden verdacht van de overval op supermarkt Jumbo aan de Leyweg in Den Haag, zijn kort voor de overval in hun gezicht te zien. De drie bedreigen medewerkers van de supermarkt met een vuurwapen en eisen geld, maar vertrekken uiteindelijk zonder buit.
De winkel sluit op dinsdagavond 21 maart om 21.00 uur. Een deel van het personeel gaat naar huis, terwijl anderen nog doorwerken. Op het moment dat de eerste medewerker de winkel verlaat, wordt hij bij de achteruitgang opgewacht door één van de overvallers. Hij probeert te vluchten, maar wordt verderop opgevangen door twee andere daders. Ze nemen hem mee naar binnen en willen dat hij ze naar de kluisruimte brengt.

Onderweg komen ze nog drie andere personeelsleden tegen en die worden allemaal meegenomen. Eenmaal in de kluisruimte blijkt dat zij de kluis niet open kunnen maken. De overvallers proberen het zelf nog, maar zien in dat dat kansloos is en vertrekken dan zonder buit. Ze rijden met z'n drieën op één motorscooter, vermoedelijk via de Lonnekerstraat langs de achterkant van de winkels aan de Leyweg richting de Melis Stokelaan.

Bewakingsbeelden

De overval is te zien op bewakingsbeeld. In de winkel zijn de gezichten bedekt, maar voor de overval lopen twee verdachten zonder gezichtsbedekking langs een camera. Eén van hen wacht de eerste medewerker op bij de achterdeur en is daar ook een stukje van zijn gezicht te zien. Hij draagt een jas met een camouflagemotief en heeft een sjaal voor zijn mond.

Een andere overvaller heeft een zogenaamd scream-masker op en draagt een donkere jas. De derde man wordt omschreven als een dikzak en hij droeg een blauwe jas, een bivakmuts en een trainingsbroek met witte strepen.

Getuigen

De politie is niet alleen op zoek naar mensen die de verdachten herkennen, maar ook naar getuigen die de overvallers hebben gezien. Mogelijk hebben ze al voor de overval rondgehangen bij de achteringang van de Jumbo, ter hoogte van de laad- en losplaats naast het busstation aan de Hengelolaan. Ook hun vlucht kan zijn opgevallen, omdat ze met z'n drieën op één scooter reden.

Herkent u de verdachten?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel via: