Artikel

11-12-2017

Verzender van vuurwerk gezocht

De politie zoekt de persoon die vanuit Noord-Limburg pakketten met zwaar illegaal vuurwerk verstuurt. Toen een van die vuurwerkpakketten als onbestelbaar retour kwam, is deze opengemaakt en is de politie een onderzoek gestart. Er zijn tot nu toe meer dan 60 pakketten op diverse plaatsen in Nederland in beslag genomen, nog voor ze afgeleverd konden worden. Maar er zijn er veel meer verstuurd. De pakketten zijn niet alleen voor degene die het afsteekt gevaarlijk, maar ook voor de bezorgers die hier zonder dat ze het weten mee rondlopen.

Er zijn op 11 december 13 pakketten afgegeven voor verzending bij een inleverpunt in Belfeld, aan het Muldersplein. Er moet i.v.m. de hoeveelheid pakketten vermoedelijk in een grijze stationwagen.

Heeft u zo’n illegaal vuurwerkpakket?
De politie wil zoveel mogelijk van die vuurwerkpakketten traceren. Ze hebben allemaal een soortgelijke cijfer combinatie op de doos en het etiket. Mochten mensen weten waar die pakketten zijn of misschien er zelf een hebben, meldt dat dan ook. Dan komt de politie het pakket ophalen en maakt het op een veilige manier onschadelijk. Ook melden dat u mogelijk weet waar zo’n pakket is kan bij de tiplijn. Daarnaast wil de politie graag tips over deze man. Die mag u ook anoniem doorgeven via 0800-7000. Tips van de politie over wat er mag en niet mag rond vuurwerk vindt u hier.

Wie weet wie op 11 december vuurwerkpakketten heeft afgeleverd in Belfeld?
Wie heeft zo’n illegaal vuurwerkpakket in bezit?
Wie weet wie deze man is?
Wie weet waar meer pakketten zijn?

00:00
 
Deel via: