Artikel

Viertal steelt drank bij slijterij

Met een simpele afleidingsmanoeuvre weten een man en drie vrouwen bij de slijterij in winkelcentrum Hoog-Zandveld enkele flessen drank te stelen. De identiteit van de man is inmiddels bekend, maar die van de vrouwen nog niet. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Zaaknummer:
2016298201
Datum delict:
15-09-2016
Plaats delict:
Nieuwegein

Opnamen van de verdachten
Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.
Omschrijving
Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 15 maart 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Simpele truc
Het gebeurt op 15 september 2016. Een man en drie vrouwen leiden de winkelmanager van slijterij Zandveld met een simpele truc af en weten zo een aantal flessen sterke drank te stelen. De man en één van de vrouwen lopen de slijterij binnen en vragen de winkelmanager naar Spaanse wijnen. De manager laat zijn assortiment zien, maar intussen zijn er ook de twee andere vrouwen de winkel binnengekomen. Als de manager zijn wijnen laat zien, staat hij in een hoekje van de zaak en heeft hij geen zicht op de rest van de winkel. Dan stelen de twee vrouwen die later binnen zijn gekomen twee flessen sterke drank. Als ze de winkel verlaten, loopt de vrouw die met de man naar de winkelmanager luistert ook naar het schap met de sterke drank. Ze opent haar tas en stopt hier net als de andere twee vrouwen een fles in. Ze loopt terug naar de man en de winkelmanager en verlaat met een smoes de zaak. De man koopt uiteindelijk niets.

Signalementen
Verdachte 1:

vrouw
getinte huidskleur
leeftijd 35 tot 40 jaar
lengte ongeveer 1,60 meter
droeg een donkere rok
had een shirt met korte mouwen aan
droeg donkere schoenen
had een witte schoudertas bij zich.
Verdachte 2:

vrouw
getinte huidskleur
leeftijd 25 tot 30 jaar
lengte 1,65 meter
lang zwart haar
droeg een donkergekleurde (spijker)rok
had slippers aan.
Verdachte 3:

vrouw
lichtgetinte huidskleur
lang zwart haar
droeg witte schoenen
had een grote handtas bij zich.
Vragen
Herkent u de verdachten op de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschioen wie zij zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Deel via: