Artikel

Vrouw (91) beroofd van portemonnee

Op zaterdagochtend 25 maart 2017 is in het Gelderse Zelhem van een 91-jarige vrouw haar portemonnee gestolen. De dader heeft vervolgens twee keer gepind met de bankpas die daar in zat.

De vrouw had op weg naar de supermarkt waar zij boodschappen ging doen, wat geld gepind uit de geldautomaat van de Rabobank aan de Magnoliaweg. Ze merkte dat er iemand achter haar stond, maar sloeg daar verder geen acht op. Vermoedelijk was dat de latere dief die meekeek toen de vrouw haar pincode intoetste.

Op camerabeelden uit de Jumbo supermarkt aan de Bergstraat is te zien hoe een onbekende man de portemonnee ontvreemdt uit de tas van de bejaarde dame. Met de bankpas die daar in zit, wordt kort daarna – ook aan de Magnoliaweg – een flink bedrag opgenomen.

Dezelfde man doet vervolgens een aankoop bij een computerwinkel, die hij afrekent met de pinpas van het slachtoffer.

Wie (her)kent de man op de bewakingsbeelden?
Meer slachtoffers
Dezelfde dader heeft vaker op deze wijze toegeslagen; in elk geval in 2013 en 2014 in de Achterhoek (in Wehl, Zeddam en Doetinchem) en in de Betuwe (Waardenburg).
Kijkt u naar de beelden en laat het de politie weten als u weet wie deze dief is. Wellicht herkent iemand hem aan de manier waarop hij zijn linkerhand gebruikt; hij lijkt een handicap te hebben.

00:00
 
Deel via: