Artikel

Vrouw overvallen in eigen woning

Een vrouw wordt op klaarlichte dag door twee mannen overvallen in haar eigen appartement aan het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein. Eén van de mannen is inmiddels aangehouden, de andere man is nog op vrije voeten.

De overval vond plaats in juli 2015. Anderhalf jaar geleden vroegen we al aandacht voor deze zaak. De vrouw verwacht een pakketje en staat dan ook niet gek te kijken als er een man in een jas van TNT post voor de deur staat. Dit blijkt een overvaller en hij is niet alleen. De twee mannen duwen haar de woning in, binden haar vast op een stoel en halen de woning overhoop op zoek naar geld. Ze gaan er met een groot bedrag aan contant geld vandoor. De mannen gebruiken de trap en dus niet de lift, waarschijnlijk omdat daar camera's in hangen.

AANHOUDING
Eén van de twee mannen kon worden aangehouden dankzij informatie die het afgelopen jaar is binnengekomen. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte. Dat is de man in de TNT Post-jas.

SIGNALEMENT
Verdachte
- blanke huidskleur
- normaal postuur
- grijze pet, zwarte klep
- TNT post-jas

TIPS
Heeft u tips of weet u misschien wie de man is in de jas van TNT post? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Deel via: