Artikel

Vrouw verkracht in Schiedam

Op industrieterrein Mathenesse in Schiedam is op zondag 23 april 2017 een 46-jarige vrouw slachtoffer geworden van geweld en seksueel misbruik. De dader reed die ochtend in een donkerkleurige auto. Het slachtoffer heeft tot diep in de nacht een verjaardagsfeest bijgewoond in Rotterdam. Ze is moe en heeft wat gedronken. De vrouw besluit om niet te fietsen, maar met de fiets aan de hand naar huis te lopen.
Aangekomen bij de rotonde op de Schiedamseweg stopt vlak bij de vrouw een donkerkleurige auto. Daar stapt een man uit die aanbiedt haar naar huis te brengen. De vrouw twijfelt niet aan zijn bedoelingen; ze laat haar fiets achter en stapt in de auto.

Industrieterrein
De 46-jarige Schiedamse geeft duidelijk aan welke kant ze op moet, maar de bestuurder trekt zijn eigen plan. Het is circa 05.30 uur wanneer hij industrieterrein Mathenesse op rijdt. Via de Fortunaweg en de Mercuriusweg komt de auto tot stilstand op een stille plek bij de Nieuwe Maas.
Een poging van de vrouw om te ontsnappen mislukt. De man weet haar direct te overmeesteren. Hij laat haar pas gaan nadat hij haar seksueel misbruikt heeft.
Wie heeft tussen 05.00 en 0600 uur die ochtend in de buurt van de Fortunaweg en de Mercuriusweg iets gezien van de auto, de dader of het slachtoffer?

Signalement
Uit de verklaring van het slachtoffer is een signalement van de dader naar voren gekomen. Het gaat om een blanke of lichtgetinte man met een fors, gespierd postuur. Hij is tussen 30 en 50 jaar oud en heeft een lengte van 1.70 á 1.75 meter. Op de ochtend van het misdrijf had hij een kaal hoofd.
Bent u of is een bekende van u in Schiedam of omgeving aangesproken of lastiggevallen door een man die aan het signalement voldoet?

De auto waarin de dader reed, is gefilmd door bewakingscamera’s. De kwaliteit van die beelden is helaas niet goed genoeg om met zekerheid te kunnen zeggen om welk merk en type auto het gaat. Wellicht herkent iemand de dader door de combinatie van het signalement met de donkerkleurige auto.
Wie heeft een idee wie de dader is, aan de hand van het signalement en mogelijk in combinatie met de genoemde locaties of de donkere auto?

Tweede auto
Een getuige die ’s nachts langs de rotonde is gereden heeft daar gezien dat niet één, maar twee auto’s bij het slachtoffer stonden; de auto van de dader en daarachter nog een tweede auto. De bestuurder van die tweede auto regelde het verkeer.

Op dit moment weet de politie niet wie die persoon is, maar het kan bijna niet anders of die bestuurder heeft de dader van dichtbij gezien. De politie wil daarom heel graag met die persoon in contact komen.

Oproep

Iedereen die daar op industrieterrein Mathenesse heeft gereden tussen 05.00 en 06.00 uur op zondag 23 april, wordt dringen opgeroepen zich te melden. U kunt belangrijke informatie hebben.
Heeft u op zondag 23 april tussen 05.00 uur en 06.00 uur op of in de omgeving van industrieterrein Mathenesse gereden? Meldt u zich dan.

00:00
 
Deel via: