Artikel

Zakkenrollerij met babbeltruc

Twee zakkenrollers hebben in een winkel aan het Plein 1945 kans gezien de portemonnee van een bejaarde vrouw te stelen. De politie heeft één van de verdachten gearresteerd, maar zoekt de andere nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Zaaknummer:
2016234257
Datum delict:
28-07-2016
Plaats delict:
Laren

Het gebeurt op donderdagmiddag 28 juli 2016. Een 88-jarige Larense doet boodschappen bij de supermarkt aan het Plein 1945. In de winkel spreekt een onbekende vrouw haar aan. Later blijkt dat een afleidingsmanoeuvre. Een andere vrouw ziet daardoor kans de portemonnee van de bejaarde te stelen. Bij de kassa mist het slachtoffer haar portemonnee als ze wil betalen. Op beelden van de beveiligingscamera zijn de verdachten te zien.

Het slachtoffer doet aangifte bij de politie en de recherche stelt een onderzoek in. De ene vrouw is inmiddels gearresteerd op verdenking van zakkenrollerij.

Signalement
De verdachte die nog gezocht wordt is een:

jonge vrouw
met een lichtgetinte huidskleur
leeftijd tussen de 18 en de 25 jaar
heeft een opvallende dikke mond
lang zwart lang haar (werd deels door een klip naar achteren gehouden)
had een rugtas bij zich
droeg een zwart shirt met driekwartmouwen
had een blauwe spijkerbroek aan
droeg zwarte sneakers met witte zolen.
Vragen
Herkent u de verdachte of weet u misschien wie zij is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Locatie

Deel via: