Nieuwsbericht

18-jarige daagt gewapende agenten uit: "Schiet dan, jullie schieten toch niet"

Zaanse agenten hebben een aantal dagen geleden een 18-jarige 'lefgozer' aangehouden. De jongen werd in zijn auto omsingeld door gewapende agenten, maar was daar blijkbaar niet van onder de indruk. "Schiet dan, jullie schieten toch niet", riep hij tegen de politie. De politie in Zaandijk kreeg afgelopen donderdag een melding dat er twee personen in een auto ruzie aan het maken waren. Een van hen zou daarbij gedreigd hebben met een vuurwapen.

De agenten haalden hun 'zware vesten' uit de kast en vonden de betreffende auto op de Doctor Jan Mulderstraat. De bestuurder zat als enige in het voertuig. Met getrokken wapens omsingelde de politie de auto en vroeg de inzittende om uit te stappen. De 18-jarige verdachte stapte uit en riep vervolgens: "Schiet dan, jullie schieten toch niet."

Drugs en ploertendoder
De politie hoefde hun pistool uiteindelijk niet te gebruiken, omdat de bestuurder zich ondanks zijn uitspraak aan de opgegeven bevelen hield. Zijn eigen wapen werd niet aangetroffen, wel vonden de agenten drugs en een ploertendoder.

De jongen is aangehouden en ingesloten in Zaandijk. De recherche onderzoekt de zaak.

Deel via:

Meer misdaadnieuws