Nieuwsbericht

Amsterdammer opgepakt voor moord crimineel Mieremet

In het onderzoek naar de moord op de Amsterdamse crimineel John Mieremet is opnieuw een verdachte gearresteerd. Hij werd dinsdagmiddag aangehouden in de stad. Dat meldt de landelijke eenheid van de nationale politie. Het gaat om een 38-jarige Amsterdammer. Volgens De Telegraaf zou het gaan om de verdachte B. Hij zou al eerder in het onderzoek als verdachte in beeld zijn geweest. Volgens justitie zou hij een van de uitvoerders van de moord op Mieremet in 2005 zijn geweest.

Dino Soerel, de tot levenslang veroordeelde crimineel, werd vorige week aangehouden in zijn cel als verdachte van de moord op zowel John Mieremet als Willem Endstra. Eerder werd Donald G. in Spanje gearresteerd. Zowel Willem Holleeder, als Soerel worden door justitie gezien als opdrachtgevers van de moorden.

Vastgoedhandelaar Endstra zou geld van topcriminelen geïnvesteerd hebben in vastgoed, maar betaalde niet terug. Hij gold onder andere voor Mieremet als 'bank'. In mei 2004 werd Endstra geliquideerd voor zijn kantoor in Zuid. Een jaar later werd Mieremet doodgeschoten in Thailand.

Deel via:

Meer misdaadnieuws