Nieuwsbericht

Anonieme brief verstuurd over liquidaties

Een anonieme bron heeft een brief verstuurd met daarin informatie over verschillende liquidaties, waaronder de zogenoemde vergismoord in Overvecht. Dat is vanavond bekend gemaakt tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht. De 40-jarige Ridouan (of Redouan) Taghi werd in de brief met naam genoemd. Hij is gisteren samen met handlanger Saïd Razzouki op de nationale opsporingslijst gezet. De twee criminelen worden ervan verdacht dat ze opdracht hebben gegeven voor diverse moorden. Tips die leiden tot hun arrestatie zijn elk 25.000 euro waard.

ANONIEME BRIEF
Het rommelt in de onderwereld, aldus een woordvoerder van politie. "Enige tijd geleden is er een anonieme brief verstuurd. Naar de media en websites. Daar stond informatie in over verschillende liquidaties. Daarbij kwam Taghi naar voren. We houden er sterk rekening mee dat hij inmiddels gebruik maakt van een andere identiteit." Hij kan inmiddels verblijven in Marokko of Dubai, maar mogelijk is hij ook nog steeds regelmatig in Nederland, aldus de politie.

De politie is uiteraard op zoek naar de zender van de brief. "We willen graag weten wie die anonieme mail naar journalisten heeft opgesteld, en wie hem heeft verspreid. Journalisten en websites hebben die mail gekregen, maar we willen graag weten wie nog meer."

KROONGETUIGE
Vrijdag werd bekend dat het OM een kroongetuige bereid heeft gevonden om informatie te geven over deze en een groot aantal andere liquidaties.

Deel via:

Meer misdaadnieuws