Nieuwsbericht

Aspirant-agenten vullen zakken met nepboetes

Twee Rotterdamse aspirant-agenten worden er door justitie van verdacht flink hun zakken te hebben gevuld met valse bekeuringen die de 'overtreders' contant moesten voldoen. De mannen, 25 en 29 jaar, maakten hun slachtoffers in totaal 2.900 euro afhandig. Het tweetal haalde tussen december 2013 en oktober 2015 in Rotterdam, Dordrecht, Barendrecht en Zwijndrecht automobilisten van de weg om hen op de bon te slingeren. Ze waren nog in opleiding en gebruikten volgens het Openbaar Ministerie 'listige kunstgrepen' om professioneel genoeg bij hun slachtoffers over te komen. De nepdienders moeten over voldoende acteertalent beschikken, want in elk geval acht verkeersdeelnemers trapten in hun opzet.
De slachtoffers werden bekeurd voor te hard rijden, sms'en achter het stuur en geen richting aangeven. In sommige gevallen kregen ze te horen dat hun auto in beslag genomen en weggetakeld zou worden als niet direct de boete werd betaald.

Bonnenboekje
De verdachten hadden het met name gemunt op buitenlandse auto's en zouden zich met een nagemaakte politiebadge hebben geïdentificeerd. Dat werd getoond als de 'agenten' met hun voertuig naast de auto van de wegmisbruiker reden om hen naar de kant van de weg te dirigeren. Voor het uitschrijven van de prenten werd vermoedelijk een bonnenboekje gebruikt dat een van de verdachten van de politie in Utrecht zou hebben gestolen.

Verkeersovertreders die de bekeuring niet cash konden betalen, kregen het voorstel het geld dan maar bij een pinautomaat te gaan halen. De 'politie' reed dan keurig mee om daar de bankbiljetten in ontvangst te nemen.

Een van de hoogste boetes werd uitgedeeld aan een man die in Zwijndrecht te hard zou hebben gereden. Hij kreeg te horen dat zijn rijbewijs zou worden ingevorderd en dat hij voor de kosten van het wegslepen moest opdraaien. Ook zou hij een rijcursus van 880 euro moeten volgen. Er werd gedaan alsof er telefonisch contact was met justitie en bepaald was dat meneer er met een contante betaling van 760 euro mee weg zou komen. De man koos eieren voor zijn geld en reed naar de bank om geld uit de muur te halen.

Deel via:

Meer misdaadnieuws